Таблетките калиев йодид, предназначени за радиационна защита на населението са

...
Таблетките калиев йодид, предназначени за радиационна защита на населението са
Коментари Харесай

Против радиация: У нас са доставени таблетки калиев йодид

Таблетките калиев йодид , предопределени за радиационна отбрана на популацията са доставени в базите на ДА " Държавен запас и военновременни ресурси ". За това оповестиха от организацията. 

Те са осъществени по график, конкретизиран със съответните териториални дирекции на държавния запас. 

Препаратът е нужен за йодна профилактика, с цел да не се допусне увреждане на здравето на хората вследствие на струпване на радиоактивен йод в щитовидната жлеза при пораждане на нуклеарна или радиационна повреда.

" Към момента не съществува опасност за популацията на България, само че с обезпечените количества в базите на ДА ДРВВЗ се подсигурява сигурността и предварителната защита при вероятно, зародил радиационен риск ", акцентират от организацията. 

От там прецизират, че йодната профилактика е от изключителна значимост за радиационната отбрана на популацията. Йодът е единственият детайл, който може да понижи риска от увреждане на щитовидната жлеза при радиация.

" ДА „ Държавен запас и военновременни ресурси “ е една от виновните институции за сигурността на популацията и обезпечава значими запаси, нужни след зародили спешни обстановки. При пораждане на нужда таблетките ще бъдат освободени в сходство със Закона за държавните запаси и военновременните ресурси ", се споделя още в известието.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР