Т ри документални филма на разследващия журналист Слави Ангелов ще

...
Т ри документални филма на разследващия журналист Слави Ангелов ще
Коментари Харесай

NOVA NEWS представя документални филми на журналиста Слави Ангелов през август

Т ри документални кино лентата на проверяващия публицист Слави Ангелов ще бъдат излъчени в ефира на NOVA NEWS от 1 август. Всяка неделя от 18:30 ч. феновете ще се срещнат с разтърсващи и трагични истории, снимани в Гърция, Холандия и България. Поредицата от филми на Слави Ангелов ще бъде допълнена от документалния роман за атентата против база „ Индия “ в Кербала – „ Само смелите живеят вечно “.

“Филмите за предпазените очевидци са най-дългосрочните ми планове “, споделя журналистът и основен редактор на в. “168 часа” Слави Ангелов. „ Цели 5 години беше единствено времето сред първата ми среща с българка, държана в полово иго в Нидерландия, и сниманото изявление с нея. По света са правени такива филми, само че постоянно с хора, които към този момент не са в програмата, а моята упоритост беше да срещна феновете с герои, които към момента са под защита, с цел да видят с очите си какво неизмеримо предизвикателство е да се превърнеш в предпазен очевидец - най-мощното оръжие против мафията “, добавя още той.

Тази неделя (1 август) от 18:30 ч. следва да бъде излъчен първият филм от поредицата. „ 233 метра сред живота и гибелта “ разкрива разтърсващата история за храброст, битка и фантазии на Теодора Балабанова и нейният брачен партньор Михаил Балабанов. През 2017 година двамата се спускат дружно на 233 метра дълбочина в залива Торонеос, Гърция, с цел да подобрят два международни върха на „ Гинес “. Фатален се оказва 42-я метър на излизане, когато всичко се обърква и Теодора изгубва живота си, а Михаил съумява да оцелее в трагичния път към повърхността. Документалният филм наблюдава подготовката, през която Теодора и Михаил минават под водата, момента на трагичния случай и разпиляването на праха на Теодора във водите на Егейско море край остров Келифос.

Седмица по-късно, на 8 август от 18:30 ч., „ Защитен очевидец “ ще потопи феновете надълбоко в подземния свят. Главният воин в него е най-издирваният предпазен очевидец в България. Той познава всички известни нарушители и мъртви босове у нас, а в богатата му престъпна история има от всичко – обири, въоръжени грабежи, отвличания, убийства. Героят на кино лентата се осмелява да се обърне против мафията, не тъй като е заставен да подписа договорка с полицията, с цел да се измъкне от присъда, а от яд, тъй като без да знае, става съизвършител в убийството на най-хубавия си другар. Документалното следствие демонстрира предизвикването да бъдеш предпазен очевидец – да живееш под ново име в непозната страна, да обърнеш тил на приятелите си, да не можеш да погребеш най-близките си.

„ 8 години иго “ е вторият филм, който проверяващият публицист посвещава на предпазен очевидец. На 15 август от 18:30 ч. може да бъде проследена историята на българка, принудена поради задължения да проституира в Нидерландия в продължение на 8 години. Тя работи без почивен ден по 15 часа в денонощие и приема сред 20 и 30 клиента дневно. Според полицията сводникът ѝ печели от нея над 4 милиона евро. Преди да събере храброст за бягство и да откри закрилата на нидерландската полиция, тя прави няколко опита за самоубийства и оцелява в психическа взаимозависимост от своя сводник. Днес живее втори живот с изменена идентичност и защитаван в загадка адрес.

Краят на поредицата документални филми ще бъде подложен от документалния роман на създателя Калина Паскалева – „ Само смелите живеят безконечен живот “. Той отбелязва 15-ата годишнина от атентата против злощастната база "Индия " в Кербала през 2003 година, в който умират петима български бойци – Геоpги Качорин, Николай Саръев, Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров. За да бъдат разкрити аргументите за атентата, екипът на кино лентата води на място в Ирак снайпериста Тодор Станков, който по време на случая поваля третия камикадзе, атакувал с камион-бомба базата. Кой е отговорен за трагичните събития – гледайте на 22 август от 18:30 ч.

Не пропускайте поредицата документални филми от 1 август, всяка неделя в 18:30 ч., в четири следващи седмици по NOVA NEWS.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Майка на плажа: - Ваньо! Не влизай в дълбокото да не те хване някой спазъм! Друга майка наоколо: - Мишо, не влизай на дълбокото, маме!… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКомпанията стартира с осветлениеТой се маскирал като жена си, чийто тест за ковид бил отрицателенАктьорът е откаран по неотложност в болничното заведение, откакто се свлякъл на земята на снимачната площадкаСлучката се разиграла пред заведение във ВарнаКъде има най-голямо нарастване на жертвитеНесигурността, измъчваща гръцкия туризъм от началото на 2020 година, се завърнаЦелта на вложенията е да понижат несъответствието сред дребните и огромни учебни заведения " Само желая да подвигна ръка и да кажа: Тук съм. И съм бил (без да го осъзнавам) ", написа той в Инстаграм " Непрекъснато е в краката на хората ", сподели английският министър председател по време на ревизия на полицейски кучетаБританската актриса снима минисериал за холивудската звездаКралят, кралицата и двете им дъщери уважиха деятел ЯковКакво е посочила инспекцията на прокуратуратаБяха възприети посланията за нужда от съответна политика в разнообразни публични сфери, сподели служебният министър-председателДжоуи Джордисън напусна Slipknot през 2013 г.Всички идващи ще бъдат поставяни под карантина, в случай че нямат негативен PCR тестНачалната цена на пакета стартира от 3333 $, само че към този момент се е покачила на $60 000От мрежата Как да изберем перфектна
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР