Т.нар. нова техника за общинското предприятие „Градини и паркове” започна

...
Т.нар. нова техника за общинското предприятие „Градини и паркове” започна
Коментари Харесай

Започна да пристига „новата” техника на „Градини и паркове” за 1 млн. лева, доставена от бургаска миска

Т.нар. нова техника за общинското дружество „ Градини и паркове” стартира да идва въз основата на ул. „ Даме Груев”. TrafficNews писа неведнъж за скандалната социална поръчка, която ще достави транспортни и средства и техника на извънредно повишени цени.

В базата на предприятието към този момент се виждат част от новите МПС-та, които са доставени по двете позиции. Фирмите, които бяха определени преди всичко са софийските „ Епра инвестмънт” и „ Еф енд пристан къмпани”. Първата компания се води на името Ваня Кирова – Маринова, която е известна с присъединяване си в състезания за хубост, както и с тяхното образуване.

МПС-тата, които са пристигнали въз основата са с директни или непосредствено задгранични регистрации – немски и австрийски. През последните дни те са били регистрирани в КАТ, като скоро ще влязат е приложимост.

Договорът с двете компании е бил подписан при започване на месец декември. До края на месеца той не бе качен в електронната система за публични поръчки ЦАИС. Срокът за публикуването му е 30 дни от сключването му.

Още щом стана ясно, че „ Градини и паркове” считат да подпишат скандалния контракт от TrafficNеws декларирахме, че ще сигнализираме прокуратурата и АДФИ за неизгодната договорка. В момента, в който договорът бъде качен на уеб страницата, ние ще изпратим и нашите сигнали.

Междувременно шефът на сдружението Веселин Козарев е уволнил един от дългогодишните зам.-шефове на „ Градини и паркове” Басет Иса, който е от сирийски генезис. Причината за рокадата е назначението на някогашния боен Николай Киров. Той бе претендент за кмета на регион „ Източен” от „ Съюз за Пловдив”. След това бе назначен в регионална администрация, когато регионален шеф бе Дани Каназирева. В предходния мандат той бе зам.-кмет на регион „ Източен” от квотата на „ Съюз за Пловдив”. Интересно съвпадане е, че Киров бе уволнен от тогавашния областен кмет Николай Чунчуков. Последният сега също е зам.-директор на „ Градини и паркове”, като той е и ръководител на комисията, която е избрала двете компании.

Ето и три транспортни средства на по 10 години от цялата поръчка, която е за 1 млн. лв.. Очаквайте продължение със фотоси на всички МПС-та и техника, закупени с парите на пловдивчани!

Форд Транзит - 40 000 лв.



Ивеко Дейли - 60 000 лв.



Автовишка - 80 000 лв.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР