Т.нар. метавселена е голяма инвестиционна възможност, твърди пуерториканският милиардер и

...
Т.нар. метавселена е голяма инвестиционна възможност, твърди пуерториканският милиардер и
Коментари Харесай

Милиардер: Метавселената е огромна възможност за инвестиции

Т.нар. метавселена е огромна капиталова опция, твърди пуерториканският милиардер и предприемач Орландо Браво, представен от CNBC.

Браво, който е съосновател и ръководещ сътрудник на компанията за дялово вложение Thoma Bravo, разяснява, че счита, че „ метавселена “ е огромната дума на 2021 година, написа investor.bg.

„ Това е нещо, в което може да се инвестира и ще бъде доста огромно “, показва Браво в изявление, обещано пред медията.

Метавселената е научнофантастична идея, при която хората ще си поставят някакъв вид умни очила, позволяващи им да работят, живеят и играят във виртуален свят. В взаимозависимост от гледната точка, това е или утопична фантазия или антиутопичен призрачен сън.

Терминът метавселена стана по-популярен предишния месец благодарание на съоснователя на Фейсбук Марк Зукърбърг, който разгласи, че Фейсбук ще промени името си на Meta и уточни, че компанията ще се концентрира върху метавселената.

Новината докара до раждането на доста смешки, а видео, оповестено предходната седмица от Inspired by Iceland – маркетингова акция за разпространение на туризма в Исландия, сподели човек, наподобяващ на Зукърбърг, който приветства хората в Icelandverse. Мястото е разказано като „ разширена действителност без глупави очила “.

Десетки други компании, в това число Microsoft, Roblox, Nvidia и английската Improbable към този момент се пробват да основат програмен продукт и хардуер, който да поддържа метавселената.

Thoma Bravo ръководи активи за над 83 милиарда $ и портфолио, което включва над 40 софтуерни компании. Тя е вложила в играчи като компаниите за киберсигурност McAfee и Barracuda, както и в разработчика на корпоративен програмен продукт Dynatrace.

Освен за метавселената, Браво е оптимистично надъхан и към криптовалутите, като има неразкрито количество биткойни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР