Сюзън обожава Коледа! За нея това е най-вълшебното време от

...
Сюзън обожава Коледа! За нея това е най-вълшебното време от
Коментари Харесай

"Магазинчето за прежда и чудеса" от Мануела Инуса

Сюзън обожава Коледа! За нея това е най-вълшебното време от годината. И по какъв начин да е другояче, когато обичаната й уличка „ Валери Лейн “ се преобразява в място, излязло от приказките. Магазинчетата са украсени, хората избират дарове за околните си, а тя и приятелките й се грижат за празничното въодушевление. В „ Раят на преждата “ Сюзън плете ли плете шалове, шапки и ръкавици за тези, които са останали без дом.

Тази година обаче самотата в сърцето на Сюзън тежи повече от нормално. Въпреки че се е зарекла в никакъв случай към този момент да не се довери на мъж, тя скрито си пожелава едно-единствено нещо за празника. Но когато ориста преплита нишката на живота й с тази на Стюарт, тя би трябвало да загърби предишното си, с цел да даде късмет на бъдещето.



За създателя

Мануела Инуса е родена през 1981 година в Хамбург и още от дете мечтае да стане писателка. Малко преди своя тридесети рожден ден, взема решение, че моментът е в този момент или в никакъв случай. Сред най-популярните й романи са книгите от поредицата за „ Валери Лейн “, които омагьосаха сърцата на читателите и превзеха листата с бестселъри на Spiegel.
Освен създател на увлекателни романи, Мануела Инуса е и почитателка на пътешествията, трилърите, чая и английската поп музика. Тя към момента живее в родния си град със брачна половинка си и две им деца.

Мануела Инуса за Коледа

Коледа е най-хубавото време на годината. При мен тя постоянно разсънва мемоари за прелестно детство, за каране на шейна и курабийки, за печени бадеми и детски пунш, за коледни песни и играчки за елха. И за обичани хора, които от дълго време са си отишли, само че живеят в сърцето ми – изключително на Коледа. Искам да благодаря на тези хора, които толкоз са ми повлияли. Без тях моите мемоари щяха да бъдат единствено на половина хубави.
Благодаря на моите прелестни читатели за това, че четат книгите ми и ми изпращат противоположна връзка и дарове, и то освен за Коледа. Пазя всички дарове от вас – чаши за чай, разделители за книги, пощенски картички – на почетно място.
И в този момент не ми остава нищо друго с изключение на да пожелая на всички Весела Коледа. Надявам се, че ще я прекарате с обичани хора, както прави Сюзън. И се надявам, че под елхата ви има доста, доста книги за подарък.

Весела Коледа!
Ваша Мануела


Любимата коледна рецепта на Сюзън за прелестни следобеди, прекарани в плетене

Кейк с джинджифил

Съставки
200 г захар
200 г маргарин
4 яйца
350 г брашно от спелта
1 отново. бакпулвер
1 отново. ванилия
1 ч. л. надробен карамфил
1 ч. л. канела
1 ч. л. надробен кориандър
1 ч. л. надробен джинджифил
3 с. л. какао на прахуляк

Начин на подготвяне
Захарта и маргаринът се бъркат с миксер, до момента в който се трансфорат на крем, след което яйцата се прибавят едно по едно. Брашното се разбърква с бакпулвера, прибавя се дружно с останалите артикули и се разрушават добре. Тестото се поставя в подмазана форма за кекс, която се слага в авансово загрята фурна. Пече се 45 минути на 190 градуса. По предпочитание се поръсва с пудра захар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР