Сю Дзяин е новият най-богат китаец с активи за 43

...
Сю Дзяин е новият най-богат китаец с активи за 43
Коментари Харесай

Състоянието на най-богатите в Китай е колкото БВП на Великобритания

Сю Дзяин е новият най-богат китаец с активи за 43 милиарда $

Още по тематиката
Броят на милионерите по света доближава рекордните 16.5 млн. души

Богатството им също пораства до историческите 63.5 трлн. $, демонстрира изследване на Capgemini
1 окт 2017
Цзиенлин

Как се трансформират капиталовите цели на най-богатите в Китай

Новото ваканционно населено място от Уан Цзиенлин и сериозната гласност към плана демонстрират, че китайският корпоративен бранш стартира да се вслушва в рекомендациите на Пекин да влага повече в страната
12 юли 2017
Китайската кралица на тъчскрийна

Джоу Цюнфей за поредна година е най-богатата self-made жена милиардер в света
31 мар 2017
Рекорден брой дами са натрупали сами милиарди през 2016 година

56 дами влизат в класацията на Forbes за най-богатите хора, която за поредна година е ръководена от Бил Гейтс
21 мар 2017
Китай е с най-голяма, само че не най-богата междинна класа

Въпреки икономическото закъснение страната покори нов стопански връх
14 окт 2015 Най-богатите 2130 души в Китай имат активи за 2.6 трлн. $, колкото е почти размерът на петата по величина стопанска система в света – тази на Англия. Това демонстрират данните от изготвяната от Hurun Research Institute ранглиста на най-заможните хора в страната за 2017 година, написа локалното издание South China Morning Post (SCMP).

Подреждането включва хора със положение от най-малко 300 млн. $. За последната година броят им е повишен със 74 души по отношение на миналогодишната извадка от 2056 души.

Нов е и водачът в класацията – на върха й застава ръководителят на строителната група Evergrande Group Сю Дзяин. С активите си на стойност 43 милиарда $ той измества от челната позиция основателя на различен строителен конгломерат – Dalian Wanda Group, Уан Цзиенлин. През предходната година благосъстоянието на Уан и фамилията му се е свило с 28% до 23 милиарда $ поради понижението в цената на акциите на компанията му, вследствие на което той слиза до петото място в подреждането.

Evergrande Group е най-голямата имотна група в Китай съгласно размера на продажбите, като от началото на годината цената на акциите й, които се търгуват на борсата в Хонконг, се е повишила с 465%, показва SCMP.

Втората позиция в тазгодишното издание на класацията е за създателя и основен изпълнителен шеф на софтуерния конгломерат Tencent Пони Ма Хуатенг, чието чисто положение се прави оценка на 37 милиарда $. На трето място, с 30 милиарда $, остава изпълнителният ръководител на различен от локалните интернет колоси – Alibaba, Джак Ма.

В топ 5 влиза и най-богатата жена в страната – Ян Хуейян, която е зам.-председател и максимален акционер в фамилния холдинг за недвижими парцели Country Garden. За последните 12 месеца нейното положение се е утроило и към този момент възлиза на 24 милиарда $.

Освен представителите на имотния бранш, в подреждането преобладават и имената от сферата на технологиите. В топ 10 попадат да вземем за пример и създателят на наричаната " китайския Гугъл " интернет търсачка Baidu Робин Ли, както и създателят на интернет портала NetEase Дин Лей.

" Китайските бизнесмени извървяха дълъг път. През 1999 година, когато съставихме първия лист, в него влизаха 50 души. Днес съвсем толкоз е броят на хората единствено от Alibaba ", разяснява създателят на Hurun Рупърт Хюджуърф.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР