Свят Тайнствената Минона - била ли е дъщеря на Бетовен

...
Свят Тайнствената Минона - била ли е дъщеря на Бетовен
Коментари Харесай

Тайнствената Минона - била ли е дъщеря на Бетовен

Свят Тайнствената Минона - била ли е щерка на Бетовен Някои допускат, че името й крие в себе си нещо кодирано: в случай че се прочетете в обратна посока - би гласяло " аноним " 10 март 2020, 19:06  Китай: Епидемията от ковид е овладяна
Китай: Епидемията от ковид е овладяна
 Костите се оказват основни за здравето ни
Костите се оказват основни за здравето ни
 Ситуацията с ковид в Иран излиза отвън надзор
Ситуацията с ковид в Иран излиза отвън надзор
 Река Сена в Париж преля
Река Сена в Париж преля
 Наистина ли коронавирусът срина цените на петрола
Наистина ли коронавирусът срина цените на петрола
 Лавина умъртви петима души в Австрия
Лавина умъртви петима души в Австрия
 Протести в Гърция, строят бежански лагер до границата с България
Протести в Гърция, строят бежански лагер до границата с България
 Еродган:Хей, Гърция… отворете портите!
Еродган:Хей, Гърция… отворете портите!

мето Минона е прекомерно извънредно. Някои обаче допускат, че то крие в себе си нещо кодирано: в случай че се прочетете в обратна посока - би гласяло "аноним ".

През пролетта на 1827 година Антон Шиндлер - персоналният секретар на Бетовен и разпоредник с имуществото му - открива в едно скрито чекмедже на бюрото на към този момент починалия композитор, наред с банкови акции и дребни портрети на две дами, и едно писмо, адресирано до неговата "безсмъртна обичана ". Но коя е била тя?

Въпросът е сложен. Макар Бетовен да не е блестял с особена външна хубост, а на растеж да е бил по-скоро невисок (1,60 метра), той непрекъснато се е влюбвал, а любовта му постоянно е била споделяна. Любовта за него е била нужда и извор на ентусиазъм. Изследователите са съставили дълъг лист с имената на дамите, които биха могли да се крият зад тази незнайната "безсмъртна обичана ", написа "Дойче веле ".

Жозефине или Антония?

Въз основа на датата, маркирана от самия Бетовен - "6 юли сутринта ", само че и по водния знак на хартията и някои други белези откривателите стигат да извода, че писмото е писано през лятото на 1812 година.

По същото време, по което Наполеон стартира военния си поход против Русия, 41-годишният Бетовен се е намирал на лекуване в Теплице, северозападно от Прага. За две дами от неговото обграждане - Антония Брентано и Жозефине Брунсвик - е потвърдено, че тогава са се намирали близо до това място.

Дълги години учените спорят по въпроса и даже се разделят на два лагера - на "брентанисти " и "жозефинисти ". Накрая вторите вземат превъзходство - в това число поради обстоятелството, че 19-годишната графиня Жозефина Брунсвик де Коромпа постоянно е посещавала дружно с майка си и сестра си Тереза жилището на композитора във Виена. Бетовен е давал безвъзмездни уроци на двете очарователни млади дами, с които е предприемал и дълги разходки измежду природата.

Бетовен претърпява тежко това, че Жозефина се омъжва за граф декор Дейм, след чиято гибел през 1804 година любовта сред двамата още веднъж пламва. През 1970-те години бяха открити буйни писма на Бетовен до Жозефина, писани сред 1804 и 1809 година, които по жанр и език доста наподобяват на писмото до "моята безсмъртна обичана ".

През своя къс живот, траял 42 години, Жозефина Брунсвик ражда общо 8 деца от разнообразни мъже. Поне две от тях - Мари Лаура и Емилие - са били извънбрачни. Прави усещане, че бащите на двете девойки, Кристоф декор Щакелберг и Карл Едуард декор Андрехан, са били частни учители в дома на Брунсвик – какъвто е бил и Бетовен.

Раждането на Минона

Девет месеца след писмото до "безсмъртната обичана " - при започване на април 1813 година - Жозефина ражда седмото си дете Минона.

Официално тя се води дете на Кристоф декор Щакелберг, за който Жозефина е била омъжена тогава. Тереза Брунсвик си спомня, че сестра ѝ въобще не се интересувала от детето и на процедура била "подарила " дребната Минона на сестра си. По-късно Минона и сестричката ѝ Мари декор Щакелберг били отнети от майката благодарение на полицията и отведени от татко им в Естония. Там двете девойки израснали в цялостна изолираност. След гибелта на бащата, Минона се върнала във Виена, където останала чак до гибелта си през 1897 година.

Нещастната орис на момичето въодушевила естонския композитор Юри Реинвере да напише операта "Минона ". Докато събирал информация за либретото, композиторът разкрил забавни архивни документи, съгласно които Минона била дете с огромно музикално дарование.

Дали е била щерка на Бетовен? Привържениците на тази теза показват като причини физическата аналогия сред Минона и Бетовен. Категоричен отговор на въпроса обаче би могъл да даде единствено ДНК-анализ. Но сходно нещо е немислимо.

(Още забавни видеа от Vbox7 вижте и в канала на Реални Истории.)




 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Германия Лудвиг ван Бетовен По тематиката  Бетовен: забавни обстоятелства за великия композитор Бетовен: забавни обстоятелства за великия композитор  Бетовен – музикалният талант (видео) Бетовен – музикалният талант (видео)  Децата знамение, трансформирали се в популярни персони с висок принос в историята Децата знамение, трансформирали се в популярни персони с висок принос в историята  Пет исторически персони с неприкрита фикс идея по кафето Пет исторически персони с неприкрита фикс идея по кафето  Как шедьоврите на Моцарт и Бетовен се трансформират в печеливш бизнес Как шедьоврите на Моцарт и Бетовен се трансформират в печеливш бизнес  Композиторът, който се влюби в ученичката си и свири за английския крал Композиторът, който се влюби в ученичката си и свири за английския крал .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 В кои браншове търсят най-вече служащи у нас  1 Не се не разрешават частните мероприятия  1 Стартират инспекции на пазара на артикули  1 Как работодателите ще пазят чиновниците си от ковид --> Пaрите ни  В кои браншове търсят най-вече служащи у нас В кои браншове търсят най-вече служащи у нас  Не се не разрешават частните мероприятия Не се не разрешават частните мероприятия  Стартират инспекции на пазара на артикули Стартират инспекции на пазара на артикули  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Коронавирусът в България: Какво е мнението на специалистите Коронавирусът в България: Какво е мнението на специалистите  <br> Валежи и през днешния ден, по кое време ще спрат <br>
Валежи и през днешния ден, по кое време ще спрат
 <br> Валежи и през днешния ден, по кое време ще спрат <br>
Валежи и през днешния ден, по кое време ще спрат
 <br> " />
"взривиха " TikTok с видео
Последни  Тайнствената Минона - била ли е щерка на Бетовен Тайнствената Минона - била ли е щерка на Бетовен  Последните публични данни за ковид в България Последните публични данни за ковид в България  Медици от „ Света София ”: Работим без защитни дрехи Медици от „ Света София ”: Работим без защитни дрехи  <p><strong>Вторият</strong> <strong>човек</strong>, съумял да се <strong>пребори</strong> с <strong>ХИВ</strong>, разкри самоличността си</p> Вторият човек, съумял да се пребори с ХИВ, разкри...  Ердоган поканил Путин да добиват дружно нефта в Сирия Ердоган поканил Путин да добиват дружно нефта в Сирия  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  <p>Какво виждате на фотографията:&nbsp;<strong>лъв или куче</strong></p> Какво виждате на фотографията: лъв или куче  Renault Captur e-TECK plug-in и Renault Clio E-TECH Renault подхваща цялостна електрическа атака  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид  Коронавирус: суматохата е най-големият риск за здравето ни Коронавирус: суматохата е най-големият риск за здравето ни  Конституционен съд позволи питането на Гешев за имунитета на президента Радев Конституционен съд позволи питането на Гешев за имунитета на президента...  Димитър Димитров Български пробив против ковид  <p><strong>10 неща</strong>, които <strong>никога</strong> да не оставяме в <strong>автомобила</strong></p> 10 неща, които в никакъв случай да не оставяме в автомобила  <p>Да <strong>свириш измежду куршумите</strong> в Сирия: Историята на <strong>Айхам Ахмад</strong></p> Да свириш измежду патроните в Сирия: Историята на Айхам...  Суров женски яд и непредвиден поврат в алената кухня - довечера в Hell’s Kitchen Суров женски яд и непредвиден поврат в алената кухня...  Венцислав Мутафчийски Всеки, влизащ в институция или болница, ще бъде...  <p>МВнР: Пътувания до <strong>Италия</strong> единствено при <strong>крайна</strong> необходимост</p> Министерство на външните работи: Пътувания до Италия единствено при последна нужда  <p><strong>Шарън Стоун</strong> - една прелестна жена на 62 (СНИМКИ)</p> Шарън Стоун - една прелестна жена на 62 (СНИМКИ)  Десетки починали в Иран, борили Covid-19 с алкохол Десетки починали в Иран, борили Covid-19 с алкохол  <p>Боил Банов: Рестрикциите за театрите и кината ще спасят доста хора</p> Боил Банов: Рестрикциите за театрите и кината ще спасят... Всичко от през днешния ден Виц на деня Мъж и жена бутат колата към автосервиза. Мъжът пъшкайки: – Обаче тоя, дето ми продаде колата се оказа доста прав. – В смисъл? – Ами,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  86 година от рождението на индивида, покорил Космоса  Осми март е! Честит празник, скъпи дами  Чуйте българската ария за Евровизия Чуйте българската ария за Евровизия  Утре е Тодоровден! Какво би трябвало да знаем авансово  Преродена. Ванеса, която се изправи против анорексията  Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Водещи вести  Последните публични данни за ковид в България Последните публични данни за ковид в България  Васил Божков Прокуратурата пусна записи с Васил Божков  Венцислав Мутафчийски Мутафчийски: Всеки, който влиза в държавна институция или ле
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР