Свят Мъж загина от приливна вълна в Италия Бурята Елза

...
Свят Мъж загина от приливна вълна в Италия Бурята Елза
Коментари Харесай

Мъж загина от приливна вълна в Италия

Свят Мъж почина от приливна вълна в Италия Бурята Елза умъртви минимум четирима души в Испания и Португалия 21 декември 2019, 21:18  Мъж почина от приливна вълна в Италия Източник: ЕПА/БГНЕС
ошо време обхвана Италия. Венеция е застрашена от нови наводнения, а водач почина в североизточната част на страната.

Мъжът се озовал с колата си на затворен за придвижване, отчасти наводнен път в област Фриули - Венеция Джулия. Той се обадил на избавителните служби, само че бил отвеян от придошлите води преди да пристигна помощта.

Какво време ни чака през декември

Във Венеция водното ниво се увеличи до 120 сантиметра. В резултат към 30 % от града са под вода. Очаква се на следващия ден и вдругиден "високата вълна " да доближи пик от 130 сантиметра, което ще остави близо половината от Венеция под вода. Градът към момента се възвръща от изключителната "висока вълна " предишния месец. Тя доближи 187 сантиметра на 12 ноември - пик за последните 53 години - и нанесе съществени вреди.

Спускането за мъже в курорта Вал Гардена от Световната купа по ски алпийски дисциплини бе отсрочено поради мощен снеговалеж.

Гражданска отбрана разгласи оранжев код, умерена степен на заплаха, поради дъжд и риск от свлачища в елементи от областите Ломбардия, Фриули - Венеция Джулия, Лигурия, Тоскана, Умбрия, Лацио, Кампания и Сардиния.

Силни ветрове и проливни дъждове, провокирани от бурята Елза, връхлетяха в петък Пиренейския полуостров и убиха минимум четирима души в Испания и Португалия, съобщи Франс прес. Лошото време прекъсна морските връзки сред Мароко и Испания в Гибралтарския пролив.

При пътен случай поради паднало дърво в Португалия, южно от Лисабон, почина един мъж. Друг бе погубен при сриване на къща на 300 км северно от столицата. Недалеч оттова трети изчезна безследно - съгласно спасители може би отвеян от река.

В Испания един човек почина при срутване на скални маси в Астурийските планини, където са регистрирани пориви на вятър със скорост 160 км/ч. Друг откри гибелта си под рухнала стена в парка "Сантяго де Компостела ", ситуиран в северозападната част на полуострова.

Bad weather, 2 dead in Spain and one missing in France https://t.co/PEonXBnPIb pic.twitter.com/yZz5XgArz8
— FR24 News (@FR24news) December 21, 2019
Испания, Португалия и атлантическото крайбрежие на Франция се готвят за нови бедствия, свързани с времето. В събота се чака да връхлети нова стихия, наречена Фабиен. Очаква се ветровете да доближат 120 км/ч.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР