Свръхзвуков стратегически бомбардировач на САЩ B-1B Lancer се разби при

...
Свръхзвуков стратегически бомбардировач на САЩ B-1B Lancer се разби при
Коментари Харесай

Свръхзвуков стратегически бомбардировач на САЩ се е разбил в Южна Дакота

Свръхзвуков стратегически бомбардировач на Съединени американски щати B-1B Lancer се разруши при опит за кацане на територията на военновъздушната база Елсуърт в Южна Дакота, оповестява USA Tоday. Няма детайлности за аргументите за злополуката.

На борда е имало екипаж от четирима души, които са катапултирали сполучливо. Машината е изпълнявала подготвителна задача.

Американски стратегически бомбардировачи B-1B Lancer дойдоха за първи път в Норвегия за осъществяване на взаимни учения в Европа, написа, като цитира РИА Новости, която се базира на изказване на командването на американските военновъздушни сили в Европа и Африка.

По време на злополуката в Южна Дакота е имало неприятна видимост, минусови температури и ниска облачност.

Технически характерности

Rockwell B-1B Lancer води началото си от прототипа на стратегическия бомбардировач B-1A от 70-те години. Основният дизайн на B-1A беше доста модифициран и докара до 100 създадени B-1B Lancers, първият от които стартира да се прави през 1984 година Той влезе в употреба с Военновъздушни сили на Съединени американски щати през 1986 година, споделя Military-Today.com.
B-1B има външни панели на крилата с променлива геометрия, известна степен на прокристост. Той е усъвършенстван за ролята на високоскоростно навлизане на ниско равнище против комплицирани системи за противовъздушна защита.

Този бомбардировач е планиран да носи нуклеарни оръжия, с цел да нападна значими руски цели.

С края на Студената война B-1B обаче губи ролята си за нуклеарен удар и беше преназначен вместо това за стандартна война. Способността на B-1B да носи вътрешно до 34 020 кг бомби - повече от всеки различен бомбардировач - дава спомагателна еластичност на бойните интервенции на USAF. В основата на това пренасочване беше Програмата за надграждане на стандартните муниции (CMUP). Сегментирано на блокове, това е предопределено да разшири смъртоносността, оцеляването и опциите за поддръжка на B-1 като стандартен бомбардировач.

B-1B прави своя военен дебют над Ирак по време на Desert Fox на 17 декември 1998 година, само че в действителност потвърди своята стойност по време на интервенцията на съюзническите сили през 1999 година, по време на които самолетите, ситуирани от Обединеното кралство, хвърлиха към 5 000 бомби. Около 70 Lancer са разполагаем за интервенции когато и да е, разпръснати сред три крила на Въздушното бойно командване на USAF и две крила на Въздушната национална армия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР