Свръхсмъртността (ексцесивната смъртност) у нас е намаляла наполовина през декември,

...
Свръхсмъртността (ексцесивната смъртност) у нас е намаляла наполовина през декември,
Коментари Харесай

Евростат: Свръхсмъртността у нас през декември 2021 г. е намаляла наполовина

Свръхсмъртността (ексцесивната смъртност) у нас е намаляла на половина през декември, само че все пак страната ни остава в „ топ 5 “ на страните от Европейски Съюз по брой на смъртните случаи над нормалното равнище за интервала. Това сочат данните на Европейската статистическа работа Евростат за ексцесивната смъртност през декември, оповестени на електронната страница на службата.

Смъртните случаи у нас през последния месец на 2021 година са били с 43,3% над нормалното за този месец, регистрират статистиците. За съпоставяне, през ноември понижението е било в размер на 50,7%.

Средната за Европейски Съюз ексцесивна смъртност през декември е била 22,9% на 100 - съвсем на половина от тази в България, сочи анализът на Евростат.

Първото място в общността по този индикатор принадлежи на Полша, през декември 2021 година тя е била 68,9%. Следват Словакия с 59,2% и Хърватия с 44,5%. На пето място остава Чехия с 40,4%.

На противоположния полюс през същия месец остават две скандинавски страни - Швеция и Финландия, където тя е била надлежно 4,4% и 5,4%. Под 10% е ексецсивната смъртност и в три страни от Южна Европа - Португалия – 6,6%, Италия – 8,2%, Испания – 9,6%.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР