Свръхбогатите хора са една от водещите теми в световните медии.

...
Свръхбогатите хора са една от водещите теми в световните медии.
Коментари Харесай

Къде държат парите си свръхбогатите?

Свръхбогатите хора са една от водещите тематики в международните медии. Много хора се вълнуват по какъв начин са забогатели, какво вършат, какъв живот живеят, къде държат парите си и защо ги харчат.

Джеф Дежарден от Visual Capitalist се пробва да отговори на последния въпрос благодарение на данните от Фед. Анализът му има за цел да покаже по какъв начин разпределението на благосъстоянието варира при хората съгласно техния приход.

 Снимка 339383

Инфографиката на Дежарден разкрива основните разлики сред хората, печелещи десетки хиляди долари и тези с доста по-големи приходи.

За всеки човек, притежаващ до 1 милион $, най-важният актив е главното жилище. Друг главен актив са спестяванията за пенсия.

 Снимка 339384
Източник:

Тези с най-ниски приходи са склонни да концентрират притежаваното от тях в материални активи, като да вземем за пример автомобил. Най-бедните постоянно държат забележителна част от активите си и под формата на пари в брой.

Kолкото повече нараства благосъстоянието на хората, толкоз по-голяма част от него е обвързвано с неликвидни активи. Парите в брой стават все по-маловажни за сметка на бизнес ползите . Именно това е главният актив на мултимилионерите и милиардерите.

Как да разберем дали сме богати

Без значение къде държите парите си, сумата, която притежавате, не дефинира благосъстоянието ви. Това дали сте богати, или не, в действителност се свежда до един елементарен въпрос: Ако на следващия ден загубите работата си, какъв брой дълго бихте могли да оцелеете?

Дерек Сал е финансов анализатор и персонален финансов блогър, който съумява да изплати 116 000 $ заеми за 7 години. Според него да бъдеш богат не зависи от това какъв брой пари печелиш на месец, а какъв брой успяваш да спестиш .

Повечето хора правят оценка благосъстоянието си като функционалност на това, което имат, само че Сал твърди, че материалната благосъстоятелност въобще не демонстрира действителното положение на персоналните ви финанси.

" Как можете да карате BMW за 40 000 $ и да живеете в къща за половин милион $, в случай че дължите 600 000 $? На процедура вие сте по-беден от 7-годишно дете ", написа той в известния си блог.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР