Своята връзка между различните нива. Нужна е системна политика за

...
Своята връзка между различните нива. Нужна е системна политика за
Коментари Харесай

Тъжната Реалност В България: Всеки Ден Се Изоставят По Три Деца!

Своята връзка сред другите равнища. Нужна е систематична политика за поддръжка на детето в фамилията. Тя би трябвало да бъде ориентирана към групти, в които има съществени опасности за занемаряване на деца. Там би трябвало да се работи съществено на равнище предварителна защита.

Ние сме специалисти, които от дълги години работим в региона на закрилата на детето. Работим за политики, които би трябвало да поддържат самотни майки. Трудно е да се схванат майки, които подлагат на риск децата си, каквито са последните скандални случаи. Ясно е, че наказателните, рестриктивните ограничения не могат да проработят, в случай че не са свързани и със стиумлиращи ограничения.

Поведението на дамите, които провокираха публичното мнение в последните седмици, е неприемливо. Това дете шест месеца ще бъде разграничено от майката, по-късно настанено в „ Социални грижи “. След това детето ще бъде вписано в регистрите за осиновяване. Трябва да се научим да поддържаме сложно родителите, да влагаме в обществената система, в поддръжката на родителите. Тази обществена система обаче не е в положително положение. Трябва да се влага финансово, в човешки запаси. Много са детайлите, върху които страната би трябвало да работи “.

„ За страдание статистиката на терен удостоверява цифрите – добавя Спаска Петрова. - Зад всяко изоставено дете стоят човешки ориси. Държавната политика я има.

Работим с деца, които имат риск за отпадане от просветителната система, от рискови групи На родителите е нужна чисто базова поддръжка от хора от общността и от специалисти, които в точния миг да подадат ръка на фамилията.

Проблемът е, че теренните служащи са доста малко, а на хартия доста се приказва. Наистина би трябвало да се обърне внимание на работата със фамилиите. Да се работи за предварителна защита против занемаряване на децата, да се покачва просветителното равнище, защото това е един от главните фактори за това, което се случва.

Не всичко е отрицателно. Има и позитивни образци. Имам близко приемно семейство до мен и виждам по какъв начин тези хора се грижат всеки ден за такова дете. Хората отдават цялото си сърце и душа за децата и не считам, че единствено пръчката е от изгода.

Хората вършат всичко с цел да са потребни на такива деца “.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР