Своевременно получаване на спешна медицинска помощ с дрон. Тази идея

...
Своевременно получаване на спешна медицинска помощ с дрон. Тази идея
Коментари Харесай

Ученици с проект за спешна помощ с дрон

Своевременно приемане на незабавна здравна помощ с дрон. Тази концепция е в основата на план на четирима ученици на Професионалната гимназия по стопанска система и ръководство „ Елиас Канети " в Русе. Изобретението е завоюва първо място в националния кръг на надпреварата за „ Социални нововъведения " на Джуниър Ачийвмънт, заяви Българска национална телевизия.

Серджо, Селин, Ема и Петър са създателите на специфична гривна, която избавя човешки животи, а името, което са избрали за изобретението си е "Alleviation ".

„ Което в превод на български е „ облекчение ". Нашата концепция се състои от гривна, която всеки наш консуматор си закупува. Тази гривна му регистрира четирите витални индикатора, които при нарушаване на един от тях алармира и се включва един дрон, който посредством Джи Пи Ес открива самата жертва, отива при нея и се старае да доближи тъкмо до задачата ", споделя единадесетокласникът Серджо Авакян.

Идеята им хрумнала откакто дружно били на курс за първа долекарска помощ.

„ Там разбрахме, че доста огромна част от смъртните случаи са заради ненавременна здравна помощ ", добавя Петър Христакиев, също от 11-и клас.

Вярват, че тяхната разработка доста скоро ще откри действително приложение.

Учениците към този момент се приготвят за идващото си предизвикателство - на 21 юни ще показват изобретението си онлайн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР