Сводка е проект на двама журналисти от авторитетното френско издание

...
Сводка е проект на двама журналисти от авторитетното френско издание
Коментари Харесай

Сводка на войната, 23 февруари 2023 г.: Когато нищо не върви по план - Свят

Сводка е план на двама публицисти от авторитетното френско издание Курие Интернасионал (Courrier International, част от групата на Le Monde), Александър Леви и Катрин Гишар. Има за цел осветляването на войната в Украйна и нейните последствия за Европа. Публикува се в Телеграм на френски език и от началото на 2023 година на български ().

" Руската дипломация е мъртва ", споделя Андрей Козирев, първият външен министър на Русия
след края на Съюз на съветските социалистически републики. Ръководител на дипломацията в първото държавно управление на Борис Елцин, Козирев, който в този момент живее в Съединените щати, счита, че войната на Владимир Путин е върнала страната " десетилетия обратно " към епохата на сталинизма. " Само чуйте какво приказва Лавров ", споделя той. " Това не е дипломация, а чиста агитация, ориентирана към съветската общност, като в това време се пробва да подмята някой кокал за глозгане на съперниците на настоящия екип на Белия дом в Съединени американски щати, на Републиканската партия и на крайната левица. Именно към тях се обръща съветското външно министерство. И би трябвало да кажа, че това е много ефикасно, само че няма нищо общо с дипломацията.

А в този момент за хакнатите радиостанции. По няколко съветски комерсиални радиостанции, основно в южната част на страната и наоколо до украинската граница, се чуваха въздушни паники и апели към хората да се приберат в убежища. Властите упрекнаха за това " хакерска офанзива ", без да уточнят дали е украинска или рускам и обявиха че сигналите не дават отговор на действителността. Същото се случи и с радиостанция " Спутник ", излъчваща в Крим, която ненадейно излъчи апел от Кирил Буданов, началник на украинското военното разузнаване, обещаващ на жителите на окупирания полуостров, че " всички окупирани райони скоро ще се върнат вкъщи ". " Чакайте ни, ние идваме ", сподели той.

" Когато нищо не тръгне по проект ". Във добре осведомено следствие в обкръжението на съветския президент " Файненшъл таймс " споделя по какъв начин решението за навлизане в Украйна е било взето от един изолиран и уединен Владимир Путин в Кремъл, от време на време за учудване на околните му сътрудници и олигарсите, близки до властта. Никой, с изключение на извънредно стеснен кръг от хора, не е знаел за проектите му за триумфален " блицкриг ", последван от основаването на проруско държавно управление отпред с Виктор Медведчук, подкрепяно от " другия Виктор " (Янукович). Днес Владимир Путин, към момента заобиколен от неколцина ястреби, се пробва да извлече най-хубавото от неприятната обстановка: " Оказа се, че сме били изцяло неподготвени. Армията ни е злополука. Индустрията ни е в хаос. Но е добре, че го откриваме в този момент, а не когато НАТО ни нападне ", споделя той със собствен непосредствен.

Според съветския проверяващ уеб страница " Важни истории " Русия се пробва да размени украинските чиновници в атомната електроцентрала в Запорожие с съветски инженери. Сайтът, който е съумял да беседва с един от украинските инженери, твърди, че на съветските му сътрудници към този момент се предлага бонус от 8 000 рубли дневно (около 100 евро) към нормалната им заплата, в случай че се съгласят да дойдат да работят в централата. Според него няма доста претенденти да работят в окупираните територии. В момента реакторите в окупираната от Русия Запорожка централа са спрени, само че обстановката към нея остава извънредно нестабилна и рискова заради бомбардировките и спирането на водоснабдяването и електроснабдяването, макар наличието на инспектори от Международната организация за атомна сила.





Можете да


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР