Свлачището, което затвори пътя Смолян - Мадан все още е

...
Свлачището, което затвори пътя Смолян - Мадан все още е
Коментари Харесай

Свлачището по пътя Смолян-Мадан все още е активно

Свлачището, което затвори пътя Смолян - Мадан към момента е интензивно и разчистването му сега е немислимо. Това е безапелационното умозаключение на специалистите, които през днешния ден направиха оглед и измервания. Набелязани са съответни ограничения за стабилизиране на свлачищните процеси. Окончателният отчет ще бъде показан на 19 март.


Всички старания сега би трябвало да бъдат ориентирани към преодоляване на свлачищните процеси, заключиха специалистите. Проблеми основава и дъждовното време.
доцент Стефчо Стойнев - началник на експертната група: Дъждовете, при тези отворени пукнатини, те са неповторими в действителност, отворени пукнатини с ширина 50-60 сантиметра и отвор от порядъка на 4-5 метра, това нещо гълтам всяка капка вода от ската и я насочва тъкмо в зоната, в която се прави хлъзгането.
Експертите дадоха съответни рекомендации, които наложително би трябвало да се подхващат за подсилване на свлачището.
Говорим с представителите на ВиК да извършат ремонт на остарелия тръбопровод, приказваме за запълване на пукнатините, които са необятно отворени, с цел да не попада водата в дълбочина и да не отива в зоната на срутване и приказваме за повишение на контрафорсния резултат, там където са скалните материали.Всяко почистване на срутилата се скална маса сега е невероятно и рисково.
На този стадий всички сътрудници се сплотиха към мнението, че е неприемливо отварянето на пътя.

Призивът на специалистите е хората да не минават през региона на свлачището. А в това време построяването на обходния път продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР