Свлачище заплашва да погълне къщи и главен път във великотърновското

...
Свлачище заплашва да погълне къщи и главен път във великотърновското
Коментари Харесай

Свлачище заплашва да погълне къщи във Великотърновско

Свлачище заплашва да погълне къщи и основен път във великотърновското село Калайджии. Проблемът е от 3 години и има отпуснати средства за подсилване , заяви Нова телевизия. Проектът за укрепването на свлачището е направен преди три години.

Фирмата, спечелила публичната поръчка за близо 300 000 лв., е от Добрич. Трябвало е да стартира работа още през месец август предходната година. Неясно за какво е разкрила строителната площадка чак в края на месец октомври. Подпорната стена е трябвало да стане подготвена за два месеца.
 Укрепиха свлачището в Дряново, евакуираните се връщат по домовете си
Укрепиха свлачището в Дряново, евакуираните се връщат по домовете си

Комисия реши, че към този момент няма заплаха за хората

Свлачището е почнало да гълтам и главната пътна артерия на селото. " Техниката, която е доставена, е един строшен екскаватор. Една машина работи по два-три часа. Не беше обслужена и се забавиха 20-30 дни ", изясни Бисер Кинов, кметски наместник на с. Калайджии.

В писмена позиция от компанията припомниха към този момент описаната фактология и укориха метеорологичните условия за забавянето. А от община Златарица, в чието землище се намира свлачището и село Калайджии , обявиха че не са изплащали средства авансово и сигурно ще има санкции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР