Свлачище, което се активизира в събота в японския град Атами

...
Свлачище, което се активизира в събота в японския град Атами
Коментари Харесай

Десетки са в неизвестност след огромно свлачище в Япония

Свлачище, което се засилва в събота в японския град Атами (префектура Шидзуока), е развалило няколкостотин къщи, предава организация Kyodo.

По предварителни данни от администрацията на префектурата вреди са регистрирани от 100 до 300 семейства в посочения район. В града, където живеят към 37 хиляди души, е оповестено изключително състояние.

По-рано спасителите откриха телата на двама души без признаци на живот на мястото на свлачището и те са били изпратени в болничното заведение. В Япония единствено специфичен медицински служащ има право да афишира гибел по строго открита процедура.

Около 20 души към момента са в неопределеност. Също по този начин над 10 къщи са изцяло разрушени, развалени са електропроводи. На мястото дойдоха спасители и бойци от Силите за самозащита. Към японското държавно управление е основан спешен щаб за събиране на информация за свлачището.

В централните и източните региони на Япония няколко дни вали изобилен дъжд. В някои региони през последните два дни са паднали от 400 до 600 литра на квадратен метър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР