Свищов. Третата концертна вечер на фолклорния фестивал в село Царевец

...
Свищов. Третата концертна вечер на фолклорния фестивал в село Царевец
Коментари Харесай

Велико Търново: Ансамбъл „Българе“ направи невероятен спектакъл на сцената на Фолклорен извор в село Царевец

Свищов. Третата концертна вечер на фолклорния фестивал в село Царевец мина извънредно впечатляващо за публиката и гостите на „ Фолклорен извор “. Ансамбъл „ Българе “ подариха на феновете в лятното кино невероятни моменти на споделена наслада и поклонение пред българските обичаи и традиции. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов. С невероятна лекост и точност танцьорите пресъздадоха моменти от българския фолклор, в акомпанимент с музикалните осъществявания на певицата Албена Вескова. Кметът Генчо Генчев благодари на гост-изпълнителите за чувството, което оставиха в многочислена аудитория и за любовта, с която съхраняват и предават чувството за горделивост във всеки българин. Той сервира плакет, грамота и цветя на участниците в символ на признателност за невероятния театър, който сервираха на сцената на „ Фолклорен извор “.
В конкурсния ден атрактивно беше присъединяване на най-малкия участник -тригодишният Михаил Ангелов от с. Петокладенци, обл. Плевен, който пресъздаде обичаен традиции – наричане „ Ще идем да честитим Коледа “. По-късно денем Френският фолклорен състав „ Месечинка “ извършиха на български език три национални песни, облечени в обичайни български носии. Това също мощно впечатли публиката, която бурно ги приветства.
На финала на Националния фестивал „ Фолклорен извор “ ще бъдат оповестени спечелилите и лауреатът за актуалната година, а за празничното въодушевление ще се погрижи Конушенският национален оркестър.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР