Свищов разполага със 17 млн. лв. по линия на управляваната

...
Свищов разполага със 17 млн. лв. по линия на управляваната
Коментари Харесай

Министър Нанков: Свищов разполага със 17 милиона лева до 2020-а по Оперативна програма "Региони в растеж"

Свищов разполага със 17 млн. лева по линия на ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014 - 2020 година за вложения в градската среда, възстановяване на просветителната инфраструктура и обекти на обществената инфраструктура, посредством които ще се промени образът на града. Това заяви през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков при визитата си в града.

Общината е измежду бенефициентите, които най-бързо, качествено и дейно ръководят средствата от европейската взаимност, сподели още министърът.

В Свищов Николай Нанков откри ремонтираната постройка на отдел „ Финансов ". Тя е част от обществената капиталова стратегия в града и е осъществена с инвестиция от близо 415 хиляди лева по план „ Обновяване на обекти на обществената инфраструктура в град Свищов ".

Сградата на „ Финансовия отдел ", в която са вложени близо 415 хиляди лева, е част от план „ Обновяване на обекти на обществената инфраструктура в град Свищов ". С тези средства са осъществени вътрешни ремонтни работи, доставени и инсталирани са PVC прозорци и алуминиеви порти, положена е топлоизолация на външни тухлени стени, рпемонтиран е покривът, инсталирани са водосточни тръби и казанчета. Доставен и инсталиран е водогреен казан и радиатори. Подменена е осветителната уредба и пожароизвестителната апаратура. Доставено е и устройство за напредване на инвалидни колички по стълбища.

Освен „ Финансов отдел ", обект на намеса по плана на обща стойност 2,4 млн. лева са и административната постройка на Община Свищов и постройката на звено " Култура и Общинско радио ".
При визитата си в Свищов министър Нанков откри също и обновените с финансиране от оперативната стратегия парк „ Радост " и ЦДГ „ Васил Левски ".

С съвсем 330 хиляди лева паркът е самостоятелен в зони за отдих навън, игри, спорт, развлечения и обществени контакти. Изградена е комбинирана детска площадка с положена еластична подова настилка, доставени и инсталирани са люлки, пързалка и други детски уреди, построена е площадка за фитнес навън, обособени са две зони за покрити беседки и кътове за отдих. Доставени и инсталирани са култивиран пейки, кошчета за боклук и безоблачен часовник в кръглата зелена повърхност на парка. Изградени са система за видеонаблюдение и поливна система.

Благоустройствените действия в парк „ Радост " са осъществени по плана на общината „ Благоустрояване на градската витална среда в гр. Свищов " на обща стойност 5 млн. лева

С почти 372 хиляди лева са направени вътрешните поправки по постройката и покривната структура в ЦДГ „ Васил Левски ". Освен това са доставени и инсталирани нови алуминиеви порти, комарници по отваряеми крила на прозорци, слънцезащитни устройства по южни прозорци за детски групи, положена е външна армирана силикатна мазилка по фасадата. Ремонтирани са външните стъпала, тротоарни настилки и алеи, външни огради и парковото пространство. Ремонтирани са площадки за игра и са доставени детски уреди. Доставени и инсталирани са плоски селективни слънчеви колектори. Подменена е осветителната уредба и пожароизвестителната апаратура.

Детската градина е част от плана „ Обновяване на обекти на образованието в Община Свищов ", който е на обща стойност 2,4 млн. лева и включва също ремонт на ЦДГ „ Радост " в града и ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий " - с. Овча Могила.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР