Свищов. На 1 юни в Свищов се проведе церемонията по

...
Свищов. На 1 юни в Свищов се проведе церемонията по
Коментари Харесай

Приключи XVI Национален конкурс – изложба за детска рисунка „Три звездички 2021“

Свищов. На 1 юни в Свищов се организира церемонията по формалното разкриване на XVI Национален конкурс – галерия за детска рисунка „ Три звездички 2021 “, проведен от Фондация „ Ангели от Лим “ и Община Свищов в памет на Боряна, Женя, Светослава и останалите деца от гр. Свищов, починали във водите на река Лим на 4-ти април 2004 година. Това суобщиха от пресцентъра на Община Свищов . Събитието се е провело в Художествена изложба „ Николай Павлович “. В него са взели участие десетки участници в състезанието и техните родители. Приветствени слова произнесе кметът на Свищов доктор Генчо Генчев, който откри церемонията и поздрави всички надарени деца за това, че са изразили своите страсти посредством рисунките си.

През тази година, в Националния конкурс взеха присъединяване 378 деца с 402 рисунки, което извънредно доста затрудни журито в състав: Росен Маринов – ръководител и членове: Пламен Симеонов, Камен Крумов, Геновева Танчовска и Светослав Пантелеев.
Отличията бяха разпределени в три възрастови групи, като имаше и доста спомагателни поощрения. Голямата премия на състезанието взе Гайе Гюрселова на 8 години от артстудио „ Шарени пръсти “ – Търговище. В първа възрастова група спечелили са Хиляй Фикрет на 4 години от същото студио и Божидар Илиев на 5 години от Ателие за изобразителни изкуства – Д. Батембергска – Търговище. Във втора възрастова група призовите места сграбчиха Елица Цветанова на 9 години от СУ „ Цветан Радославов “ – Свищов и Станимир Танев от четвърти клас, група „ Палитра “ при СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – Карнобат. В трета възрастова група първото място си разделят Гергана Пейчева на 14 години от артстудио „ Шарените пръсти “ – Търговище и Евгения Николаева, седмокласничка от СУ „ Бачо Киро “ – Летница. В четвърта възрастова група победител е Владимир Радев – на 16 години още веднъж от Търговище.
Призове бяха връчени и от Стопанска академия „ Д. А. Ценов “ – за Елена Габровска от СУ „ Николай Катранов “ в Свищов, Награда на родителите – за Никола Цветанова от същото учебно заведение, Награда на фондация „ Ангели от Лим “ – на Любена Захариева от СУ „ Николай Катранов “ в Свищов, Награда на Дирекция „ Култура и културно завещание “ – за Адем Ангелов от Карнобат, Награда за минимален гений – за Иван Филипов на 3 години от Плевен и Наградата на ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови “ – за Божидара Трифонова от ДГ „ Васил Левски “ – Свищов.

Грамоти за присъединяване получиха всички рисували деца, а школите, учебните заведения и детски центрове, взели присъединяване в организацията и реализирането на състезанието – благодарствени адреси. Сред тях беше и школата за млади поп и рок реализатори „ Естрада “, с вокален възпитател Антоанета Георгиева, чиито млади гении се погрижиха за положителното въодушевление на празника. Водещата на събитието и сестра на Боряна, Преслава Петкова разгласи, че по традиция и тази година 6 възпитаници в неравностойно състояние ще получат деветмесечни стипендии от името на фондация „ Ангели от Лим “, а на всички школи по изобразително изкуство, чиито ученици вземат участие годишно и с огромни триумфи в състезанието, ще бъдат връчени групови парични награди.

Церемонията по разкриване на изложбата и награждаване на участниците беше закрита от ръководителя на фондация „ Ангели от Лим “ Георги Манзаров, който изрази насладата си от това, че проведените начинания на Фондацията стартират още веднъж да се възобновяват, след спирането от Коронавирус рецесията. Той акцентира, че огромният интерес от страна на децата демонстрира какъв брой са им нужни тези изяви в областта на изкуството, знанията и спорта, където да са дружно и да споделят своите страсти. Георги Манзаров благодари на фамилиите, организирали с боязън събитието и пожела на дребните художници един ден да доведат и своите деца на Националния конкурс „ Три звездички “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР