Свищов. 159 години от рождението на Алеко Константинов отбелязваме през

...
Свищов. 159 години от рождението на Алеко Константинов отбелязваме през
Коментари Харесай

С откриване на изложба в Свищов започват Алековите дни

Свищов. 159 години от рождението на Алеко Константинов означаваме през 2022-а година. По този мотив Община Свищов още веднъж провежда обичайните Алекови дни, отдадени на Щастливеца, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Заради пандемията този път програмата е редуцирана, само че все пак ще продължи три дни. Тя стартира през днешния ден с откриването на галерия на карикатури от фонда на галерията в крайдунавския град и на рисунки от Регионалния конкурс за детска рисунка „ Алеко “. Експозицията ще бъде подредена в Художествена изложба „ Николай Павлович “.

Днес - рождената дата на Щастливеца, ще бъдат регистрирани резултатите и връчени премиите от трите състезанието, които се организираха благодарение на Община Свищов - Международния конкурс за пай комичен роман на името на „ Алеко “, Регионалния училищен конкурс за есе „ Алеко “ и Регионалния конкурс за детска рисунка „ Алеко “. Това ще се случи от 15:00 часа в Зала №1 на Община Свищов. В 17.30 часа пък ще има Общоградско поклонение пред паметника на Алеко Константинов в Градската градина в Свищов.

На 14 януари от 17.00 часа в аулата на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “ ще се организира среща с възпитаници от паралелките по туризъм от школото на тематика „ Алеко и туристическото придвижване в България “. В нея ще вземат участие и Ивелина Габровска, шеф на ИМ – Свищов, Димитър Анев, ръководител на свищовския туристически клуб „ Алеко “ и секретарят на туристическото сдружение при Стопанска академия „ Д. А. Ценов “ Николай Нейков.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР