СВИЛЕНГРАД Отборът на Свиленград 1921 е изправен до стената. След

...
СВИЛЕНГРАД Отборът на Свиленград 1921 е изправен до стената. След
Коментари Харесай

Таско Попов: Притеснен съм, Свиленград 1921 яко я закъса

СВИЛЕНГРАД

Отборът на Свиленград 1921 е изправен до стената. След изиграни 21 мача през актуалното състезание, дългогодишният участник във В група заема последната 17-та позиция в Югоизточната Трета лига. Това е позицията на отпадащите, откакто към този момент един Тунджа (Ягода) отиде в историята, отказвайки се от присъединяване. Отборът е с мач по-малко – посещение на Борислав (Първомай).

Само че, Свиленград 1921 не е Тунджа, не е Средец или други, които доста бързо усещат финансово невъзможността да продължат. Такъв проблем няма и не е имало в никакъв случай на Колодрума. Та от кое място пристигнаха проблемите на тима от граничния град?

Може би от революционното решение на управлението да заложи на футболисти от личната си школа. С тези момчета Свиленград изигра първия сезон и реализира едвам 5 победи. Като хазаин на Раковски (1:0), над Верея 2 (2:1), над Тунджа (2:1), над Димитровград (2:1), и като посетител над Евроколеж (1:0). С очевидно реализирани сложни триумфи и то единствено с един гол разлика. За поредна година в воин за своя отбор се трансформира локалната легенда Анастас Попов, който продължава да бележи и демонстрира на младите по какъв начин се играе ефикасен футбол. 40-годишният състезател е просто незаместим сега, само че до по кое време ще се разчита на него?

“Много ми е мъчно към този момент, само че няма по какъв начин да ги оставя. Имам проблеми с кръста и постоянно отивам на лекуване и отново не преставам. Ще бъде доста неприятно в случай че не можем да се спасим. Аз най-вече ще пострадвам, тъй като съм израстнал в този клуб ”. Това показа с “Хасковска Марица ” легендата Таско Попов в събота на мача сред дубъла на тима и Герганин извор (с.Бисер).

До края на сезона има 12 кръга. Свиленградчани ще прибавят още 3 служебни точки от отказалия се Тунджа. Те ще домакинстват на Асеновец, Левски (Карлово), Загорец (Нова Загора), Атлетик (Куклен), Гигант (Съединение) и Евроколеж (Пд). Остава да изиграят и 6 мача като посетители. Няколко играчи бяха привлечени през зимната пауза, само че ще съумеят ли те дружно с локалните момчета да се преборят за мястото си ще покаже времето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР