Свикнали сме да виждаме сцени във филмите, в които мъжът

...
Свикнали сме да виждаме сцени във филмите, в които мъжът
Коментари Харесай

Защо никога не се научихме как да се влюбваме

Свикнали сме да виждаме подиуми във филмите, в които мъжът бива притеглен от жена, доближава се до нея и напълно скоро те към този момент са двойка. Не смяташ ли, че е наивно да мислим, че това е всичко, което е належащо, с цел да се влюбим?

Нека си признаем, че методът, по който се влюбваме, е изцяло неправилен.

Никой не ни е научил по какъв начин да се влюбваме. Това не е предмет, който се преподава в учебно заведение, родителите не засягат тази тематика, заради което сантименталните филми стават главните ни учители. Започваме да мислим, че е изцяло обикновено да се влюбваме от пръв взор, без въобще да познаваме индивида.

Истината е, че в действителност би трябвало да се научим да се влюбваме, тъй като колкото по-рано овладеем основите, толкоз по-малко на брой ще бъдат провалените връзки.

Може би към този момент ти се е случвало. Влюбваш се, всичко наподобява вълнуващо, вършиме всичко дружно. Много скоро по-късно обаче, започваш да усещаш, че нещо липсва. Не си сигурен какво тъкмо, само че знаеш, че не си изцяло задоволен. Причината е, че започваш връзка, без първо да си направил тези 2 неща:

Двамата прекарвате задоволително време дружно

Това не значи, че би трябвало да бъдете като залепени един за различен. Означава, че би трябвало деликатно да наблюдаваш и да се опитваш да опознаеш индивида, за да схванеш дали в действителност си пасвате .

Как той/ тя се отнася със фамилията си? Как се държи с обслужващия личен състав в заведения? Грижа ли го/ я за теб, или се интересува единствено от себе си?

Всички тези дребни наблюдения ще ти кажат доста за индивида. Не забравяй, че би трябвало да обръщаш внимание освен на отношението на колегата към теб, само че и към близките. Дали половинката в действителност се интересува от теб?

Задавай съдържателни въпроси

Не се ограничавай да елементарни въпроси, като да вземем за пример “кое е обичаното ти ядене? ”. Разбира се, това са естествени въпроси, само че се постарай да зададеш и значимите.

Попитай “Каква е визията ти за идеалната почивка? ” . Смяташ, че въпросът е лекомислен? Всъщност не, тъй като той ще ти разкрие полезностите на колегата.

Представи си, че индивидът насреща обича да отсяда в хостели, където може да се запознае с доста хора и да попие от локалната просвета, до момента в който ти мечтаеш за 5-звезден хотел. Различията в характерите са явни. Тъкмо тези несъответствия разкриват дали си срещнал човек, в който в действителност можеш да се влюбиш .

Задавай задълбочени въпроси, които ще ти разкрият същността на индивида. Ето и още образци:

За какво съжаляваш най-вече?
Ако можеш да върнеш времето обратно, на какъв брой години искаш да бъдеш още веднъж?
Как си представяш животът като пенсионер?

Само когато в действителност познаваш един човек, можеш да се влюбиш в него, с цел да бъде връзката ви сполучлива.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР