Свикнахме бързо с пластмасата, едва за 30-40 години, защото е

...
Свикнахме бързо с пластмасата, едва за 30-40 години, защото е
Коментари Харесай

Когато забранят пластмасата, всички ще ползваме това

Свикнахме бързо с пластмасата, едвам за 30-40 години, тъй като е лека и евтина.

Отпадъчен артикул от производството на нефт, пластмасата се настани в всекидневието ни толкоз настоятелно, че се пристрастихме към нея.

За страдание, плащаме за удобството си доста висока цена – мръсна планета, отровени морета и отровени хора.

Допълваме с растеж на раковите болести (особено рак на гърдата), гинекомастия при мъжете (когато им порастват гърдите), ендокринни болести – за всичко това е отговорна пластмасата.

 бамбук Amazon

Светът към този момент разбра грешката си и стартира огромна акция по понижаване на използването на пластмасата.

Европейски Съюз не разрешава еднократните принадлежности и аксесоари от пластмаса, в Съединени американски щати от години има високи такси за пластмасовите опаковки, а огромните компании, посочени за най-големи замърсители, се сплотяват в напъните си да понижат пластмасовите опаковки.

Разбира се, не можем да спрем напълно използването на пластмаса. Тя е незаменима в медицината да вземем за пример, при производството на коли и техника.

Но в всекидневието ни можем напълно умерено да минем и без нея. Вече има опция съвсем за всички пластмасови продукти- от самобръсначки до чинии за пикник.

Не вярвате? Вижте в галерията ни >>>

А да, бамбукът е идеалният сурогат на пластмаса, тъй като пораства с метър дневно. Изделията от бамбук се разграждат в природата без излишък.

 бамбук Pixels

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР