Свидетелят, който разобличи Боинг“, е казал на своя близка да

...
Свидетелят, който разобличи Боинг“, е казал на своя близка да
Коментари Харесай

Свидетелят, който разобличи „Боинг“, е казал на своя близка да не вярва, че се е самоубил

Свидетелят, който разобличи „ Боинг “, е споделил на своя близка да не има вяра, че се е самоубил. Думите му се сбъднаха. Съдебният доктор на окръг Чарлстън в Южна Каролина разгласи, че 62-годишният Джон Барнет се е просрелял самичък.

Тялото му беше намерено с огнестрелна рана в колата му на паркинг пред хотел тъкмо в деня, когато трябваше да даде показания по делото против някогашния си шеф „ Боинг “.

Преди това Барнет разкри индустриалните проблеми на Boeing 787 Dreamliner, застрашаващи сигурността на самолетите. Той е работил за компанията в продължение на 32 години, преди да я напусне през 2017 година

„ Той беше в доста положително въодушевление и в действителност очакваше с неспокойствие да остави тази фаза от живота си зад тила си и да продължи напред. Не видяхме никакви индикации, че ще отнеме живота си. Никой не може да повярва “, обявиха юристите му.

ABC разгласиха изявление със фамилна другарка на Барнет – Дженифър. Тя описа, че го е попитала дали е угрижен за сигурността си. „ Той сподели: „ Не, не се опасявам, само че в случай че нещо се случи с мен, това не е самоубийство “, спомня си Дженифър.

„ Знам, че не се е самоубил. Няма метод. Обичаше живота прекалено много. Обичаше фамилията си прекалено много. Той обичаше братята си прекалено много, с цел да ги подложи на това, през което минават сега “, добави тя.

Адвокатите му обявиха, че към момента са подготвени да продължат делото през юни.Банет, който дълги години е работил като управител по сигурността в „ Боинг “, упрекна обществено компанията, че заобикаля разпоредбите, с цел да извади бързо своите самолети 787 Dreamliner от произвеждане в завода в Северен Чарлстън, компрометирайки сигурността им.

Според Барнет спешните кислородни системи на 787 Dreamliner са имали % на крах от 25%, което значи, че една четвърт от 787 Dreamliner са изложени на риск от бърза загуба на О2 и задушаване на пасажерите, в случай че кабините ненадейно бъдат декомпресирани. Федерално следствие удостовери някои от изказванията на Барнет.

Източник: obektivno.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР