Свидетелските показания на държавния секретар Антъни Блинкен пред Комисията по

...
Свидетелските показания на държавния секретар Антъни Блинкен пред Комисията по
Коментари Харесай

Протестиращите, призоваващи за прекратяване на огъня в Газа, пречат на изслушването в Сената относно помощта за Израел, докато държавният секретар Антъни Блинкен говори

Свидетелските показания на държавния секретар Антъни Блинкен пред Комисията по заемите на Камарата на представителите бяха прекратени във вторник, защото протестиращите приканиха за преустановяване на огъня в линията Газа.

Свидетелските показания на Блинкен бяха част от чуване, разглеждащо настояването за в допълнение финансиране на администрацията на Байдън за национална сигурност. Той беше преустановяван няколко пъти от крясъци от публиката. Една жена можеше да се чуе да крещи " Хората не са животни! " преди да бъде отведен. Друг извика " Спрете огъня незабавно! " Други тихи протестиращи седяха в залата с вдигнати ръце и боядисани в алено, а знаци, носени от някои, призоваваха за преустановяване на огъня и завършек на финансирането от Съединени американски щати в Израел.

Блинкен не беше единственият чиновник, чиито показания бяха прекратени. Протестиращите също прекъснаха мненията на министъра на защитата Лойд Дж. Остин.

CODEPINK. Според организацията голям брой членове, в това число 29-годишният деец от американската войска и някогашен посланик полковник Ан Райт и мирният деятел Дейвид Бароуз, са били задържани за дейностите си. CODEPINK сподели, че боядисаните в алено ръце на безмълвните членове на публиката са предопределени да символизират кръвта.

По време на спиранията Блинкен продължи да обрисува настояването на администрацията на Байдън за помощ. Администрацията е поискала 106 милиарда $ в допълнение финансиране, което ще бъде употребявано в Украйна, Израел и други Блинкен сподели в показанията си, че има вяра, че помощта ще покаже " трайна поддръжка " за страните. От 106 милиарда $, 3,7 милиарда $ ще бъдат предопределени за „ потребностите на сигурността “ на Израел, в това число подсилване на „ системите за противовъздушна и противоракетна защита “, сподели Блинкен. Общо 14 милиарда $ ще бъдат ориентирани към Израел. Други 50 милиарда $ от финансирането „ ще попълнят военните ресурси на Съединени американски щати, ще укрепят нашата национална отбранителна индустриална база и ще бъдат изразходвани посредством американския бизнес “, сподели той.

Републиканците се пробваха да отделят помощта за Израел от помощта за Украйна и други разноски, като републиканците в Конгреса разкриха независима мярка на стойност 14,3 милиарда долара в понеделник. Тази мярка ще употребява съкращения на IRS за финансиране на незабавна помощ за Израел.

Подкрепата на Съединените щати за Израел беше подложена на критика през последните седмици. След кървавите терористични офанзиви, осъществени от Хамас на 7 октомври, Израел и Хамас си размениха ракетен огън и продължава наземна инвазия на територията. Доскоро Газа беше под обсада, която не позволяваше на територията да влиза храна, вода и други нужни хранителни запаси. Министерството на здравеопазването на Газа, ръководено от Хамас, сподели, че има хиляди смъртни случаи в Газа от 7 октомври, доста от тези смъртни случаи деца и цивилни, което води до спомагателна реакция.

В забележките си Блинкен обърна внимание на нуждата от понижаване на смъртните случаи измежду цивилните.

„ Както президентът Байдън даде ясно да се разбере през цялото време, до момента в който Израел има правото – и в действителност задължението – да се пази, методът, по който го прави, има значение “, сподели Блинкен. „ В нашите полемики с израелското държавно управление президентът и аз подчертахме нуждата Израел да работи съгласно закона на войната и в сходство с интернационалното филантропично право и да предприеме всички вероятни ограничения за отбягване на цивилни жертви. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР