Свидетели сме на най-голямата световна промяна в отношенията в света

...
Свидетели сме на най-голямата световна промяна в отношенията в света
Коментари Харесай

Станислав Бачев: Конфликтът Хамас - Израел е духовно-цивилизационен и исторически наслоен

Свидетели сме на най-голямата международна смяна в връзките в света - голяма взривна смяна в архитектурата на сигурност. Характерът на спора " Хамас " - Израел е духовно-цивилизационен и исторически напластен. Овладяването на Близкия изток е най-важната и неизбежна стъпка за всяка страна или наддържавен индивид, които са се устремили към международна доминация или смяна в международния темп. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Станислав Бачев, историк и интернационален анализатор.

" Близкият изток попада в така наречен " близка териториална зона на Турция ". Това е терминът, който самата Турция употребява, в този термин те включват също Кавказ и Балканите. Ако се обърне внимание на детайлите, ще се види, че в края на юни т.г. политическият водач на “Хамас " беше признат първо в Техеран, от аятолаха на Иран, а по-късно, в края на юли т.г., същият водач на “Хамас " беше признат и от президента на Турция Ердоган в Анкара. Тоест, когато се насложат поредност от събития, може да се планува, че може би е предстоял някакъв гърмеж. Това не е навлизане с камили, споделям го метафорично, само че го споделям, за да отбележа, че тук става дума за доста високо оперативно равнище. Тук става дума за безспорна съгласуваност на войсковите разделения, става дума за един десант, който се прави на 30-40 км във вътрешността и той няма по какъв начин да бъде сбъднат без някакъв стратегически център, който да го управлява ", разяснява Бачев.

Той добави, че Съединени американски щати имат два огромни световни фронта, които са отворени: " Единият е Украинският фронт или европейският, а другия е Тихоокеанският с Китай, конфликтът с Китай за Тайван. Има и трети районен - Ирански фронт, само че той всъщност сплотява целия групов мюсюлмански свят. Няма в историята случай, в който една страна, която води война на два фронта да завоюва. В съответната обстановка е доста значима реакцията на Израел ", обърна внимание интернационалният анализатор.

Според него огромното нападение и методът, по който беше осъществено е стратегически премислено от най-малко няколко центъра в други страни, които са планували вероятните реакции.

" Ако сега Израел извърши това, което споделя - имаме изказване на министърът на защитата на Израел, който сподели, че “ивицата Газа ще бъде напълно блокирана, ще бъде спрян достъпът до ток, храна и вода за цивилното население ". Това са едни към 2 млн. индивида, които безусловно могат да бъдат подложени на геноцид, като отговор. Случи ли се сходна реакция, това значи, ескалация на спора, която ще включи освен дребни страни, само че ще включи и Иран непосредствено, и Турция, и дори страни, които са съперници една на друга, само че имат обща цел, която е духовно-цивилизационна. Те ще се изправят против Израел. И тогава към този момент няма да има мърдане, а тук идва и ролята на Щатите, те са разкрачени сега ", изясни Станислав Бачев и добави, че Съединени американски щати са преместили една от своите бойни групи от Средиземно море от центъра в източното Средиземноморие.

" В сегашното воденето на война към този момент е по нов метод. Няма ефикасна отбрана против дронове, против техника, която се допуска, че е ниско софтуерна, само че се оказва ефикасна. По този метод Щатите би трябвало да изберат или да оказват помощ на Израел, или в случай че оказват помощ те ще станат част от този спор доста непосредствено ", сподели още интернационалният анализатор.

По думите му всички дейности на “Хамас " са доста тъкмо планувани и тактически, и стратегически: " На оперативно равнище това е една игра на сенки ", означи Станислав Бачев.

Според него Израел постоянно ще търси помощта на Щатите: " От позиция на Израел, намесата на Щатите сега, може би, е въпрос на тактика. Израел е наясно, че в бъдеще Щатите няма да стават по-силни, тяхната мощност няма да се усилва, а в противен случай, ще понижава. Така че от позиция на Израел, тази помощ е или в този момент или в никакъв случай! И даже стъпва на това схващане, което гласи, че няма жертва, която Щатите да не създадат за оцеляването на страната Израел, което може би е реалност, само че този факт, в случай че се случи по метода, по който го има в картите като развиване, може да провокира един спор, който да ускори още повече тези исторически процеси по смяна на международния ред посредством конфликт.

В момента на процедура в Щатите нямат потребен ход, която и линия на опълчване да се огледа, във всеки един случай има някакъв тип загуба. На украинското полесражение, там дори към този момент започнаха да признават загубата, даже споделиха, че публично се споделя към този момент, че пари за Украйна няма. Но тук идва въпросът, в случай че няма пари за Украйна, по какъв начин по този начин има пари за Израел? Има дори едно двуличие, което занапред ще се прояснява. От друга страна е фронтът - Тихоокеанският за Тайван. Така, че всеки ход има загуба. Трябва да се избере методът, по който тази загуба да бъде минимизирана и да се стигне до някакво спокойно разрешаване. Но няма по какъв начин, когато си разкривен, когато си стъпил не на два, а на три стола, да не се окажеш на земята ", разяснява още Станислав Бачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР