Световното споразумение за климата, което бе сключено миналата година и

...
Световното споразумение за климата, което бе сключено миналата година и
Коментари Харесай

Меркел и Макрон потвърдиха ангажимента на Германия и Франция за преминаване към по-чиста енергия

Световното съглашение за климата, което бе подписано предходната година и което Съединените щати възнамеряват да изоставен, е единствено началото на битката против световното стопляне, изискваща още стъпки. Това съобщи през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел, съобщи Ройтерс.

"Знаем, че Парижкото съглашение е начало ", сподели тя в тирада в немския град Бон, където представители на близо 200 страни, които са се събрали, с цел да вдъхнат нови сили на климатичния контракт.

"Знаем и че със сегашните задължения няма да реализираме набелязаната цел от два или от един градус и половина ", добави Меркел, визирайки поставената в спогодбата цел да се ограничи нарастването на температурите до "много под " два градуса по Целзий спрямо прединдустриалната ера.

Френският президент Еманюел Макрон прикани на същия конгрес всички страни да ускорят прекосяването към по-чиста сила, с цел да се преборят с климатичните промени и да компенсират отдръпването на Съединени американски щати от съглашението. Франция ще помогне да се компенсира дефицитът на финансиране на изследвания в региона на климата, породен от отхвърли на Съединени американски щати да вземат участие в акцията, и последователно ще спре да добива електрическа енергия от въглища до 2021 година

Меркел сподели, че въпросът по кое време и по какъв начин Германия да се откаже от въглищата е една от основните тематики в договарянията за образуване на ново държавно управление. Страната сега добива 40 % от електрическата енергия си посредством изгаряне на въглища, показва Българска телеграфна агенция. Меркел призна, че потреблението на това мощно замърсяващо изкопаемо гориво е една от аргументите, заради които Германия няма да извърши задачите за ограничение на излъчванията на нездравословни газове до 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР