Световното производство на вино се е сринало с 8,2% тази

...
Световното производство на вино се е сринало с 8,2% тази
Коментари Харесай

Производството на вино в света падна до 50-годишно дъно

Световното произвеждане на вино се е сринало с 8,2% тази година до най-ниското си равнище от 50 години насам. Това оповестиха от Международната организация по лозарство и винарство, съобщи AFP.

Намаленото общо произвеждане в размер на 246,7 млн. хектолитъра се дължи значително на спада в продукцията на трите съществени производителки Италия, Франция и Испания.

В Италия производството е намаляло с 23% до 39,3 млн. хектолитра, а във Франция спадът е с 19% до 36,7 млн. хектолитра. В Испания пък продукцията е намаляла с 15% до 33,5 млн. хектолитра. В четвъртата най-голяма страна производителка упованията за произвеждане са по-положителни със спад от 1% до 23,3 млн. хектолитра.

От Международната организация по лозарство и винарство обаче означават, че прогнозите за Съединени американски щати са направени преди разпалването на горските пожари в Калифорния, които засегнаха две от главните области в продукцията на вино – долината Напа и окръг Сонома.

На пето място Австралия отбелязва противоположна наклонност с растеж от 6% до 13,9 млн. хектолитра. Това е третата поредна година с растеж за страната.

Аржентина от своя страна на шесто място се възвръща от неприятната годишна продукция през 2016 година, с нарастване на производството от 25% до 11,8 млн. хектолитра, само че към момента е надалеч от равнищата си през 2015 година

В Южна Африка производството остава без смяна на 10,8 млн. хектолитра.

Няма данни за предстоящата продукция на Китай , която през 2016 година създаде 11,4 млн. хектолитра.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР