Световното първенство през 2034 година ще се проведе в Саудитска

...
Световното първенство през 2034 година ще се проведе в Саудитска
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще бъде домакин на Световното по футбол през 2034 година

Световното състезание през 2034 година ще се организира в Саудитска Арабия, заяви президентът на ФИФА - Джани Инфантино. Шефът на международния футбол съобщи, че играта сплотява както нищо друго на света и никой различен спорт не може.

Това стана факт, откакто Австралия отдръпна кандидатурата си и часове преди приключването на крайния период. Сега единствената страна, декларирала домакинство, е Саудитска Арабия.

" Световното състезание е съвършената витрина за обръщение за единение и приобщаване. Различните култури могат да бъдат дружно ", сподели Инфантино.

" Както е открито в разпоредбите за кандидатстване, утвърдени от Съвета на ФИФА, администрацията ще организира задълбочена оценка за изданията на Световното състезание по футбол през 2030-а и 2034-а, като домакините ще бъдат избрани от конгресите на ФИФА, които се чака да се състоят до края на 2024 година ", оповестиха от ФИФА.

" За Австралия щеше да бъде е мъчно да се конкурира с кандидатурата на Саудитска Арабия за домакинство на Мондиал 2034 ", съобщи още Инфантино.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР