Световното първенство по хокей на лед през 2020 годна може

...
Световното първенство по хокей на лед през 2020 годна може
Коментари Харесай

Световното по хокей на лед е под заплаха заради коронавируса

Световното състезание по хокей на лед през 2020 годна може да бъде анулирано поради ковид, заяви вицепрезидентът на Международната федерация по хокей на лед (ИИХФ) Калерво Кумола.

Надпреварата е планувана за интервала 8-24 май в Швейцария.

В момента срещите от националния шампионат в страната-домакин се организират без аудитория от съображения за сигурност. Ако възбраната за посещаване на спортни мероприятия на закрито в Швейцария не бъде анулирана, то Световното състезание по хокей на лед няма да се състои.

Кумола отхвърли и опцията конкуренцията да бъде преместена в друга страна.

" Световното състезание за мъже няма да се състои, в случай че Швейцария реши да продължи възбраната за посещаване на спортни събития и след средата на март. При това състояние ние няма да можем да създадем нищо. Ще бъде неприятно, несъмнено, в случай че се наложи да го отменим, само че здравето е на първо място. Надяваме се, че разпространяването на ковид да бъде овладяно в най-скоро време.

За преместването на шампионата в друга страна нямаме задоволително време. Нямахме квалифициран проект за деяние изключителна обстановка, макар че сме имали сходен казус през 2003 година, когато поради друга зараза се наложи да отменим международното състезание за дами.

Въпросът за провеждането на шампионата при мъжете през тази година ще бъде дефинитивно решен до 17 март ", съобщи Кумола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР