Световното първенство по футбол започва след по-малко от три месеца,

...
Световното първенство по футбол започва след по-малко от три месеца,
Коментари Харесай

Поход към Катар за световен мир и здраве

Световното състезание по футбол стартира след по-малко от три месеца, само че един почитател към този момент е поел по пътя към Катар. Хуан Маркес е мексиканец на 67 години, чиято цел е да стигне до Доха с колело, балансирайки топка върху главата си, а пътешествието му е почнало в Мадрид.

“Поход към Катар за международен мир и здраве ”. Така Хуан е озаглавил своя план, който е същинско тестване на човешкия дух и воля. Испания, Франция, Италия, Словения, Хърватия, Сърбия и седмата страна, през която Маркес минава - България. 

Хуан Маркес: Проектът е метод да изпратя обръщение до младите, да бъдат дейни. Балансът в живота е най-важното нещо и за това уравновесявам с тази топка върху главата си. Една от аргументите е да видя на какво е способно човешкото тяло. Докъде сме подготвени да стигнем, с цел да можем да осъществим фантазиите си. Аз не желая да остана до „ щях да го направя “. Повечето хора стигат до там да възнамеряват нещо, само че не го довършват. Всички знаем рекламата, която ни споделя „ Просто го направи “! Така би трябвало да се работи. Да правиш в действителност нещата. Обожавам футбола и жадувам в Катар да виждам мач на Мексико.

По специалност Хуан е строителен инженер и е издал книга за футбола. В родината си Мексико постоянно е обект на медийно внимание поради своите начинания. По пътя си към Катар разчита главно на положителната воля на непознати за храна, заслон и финансови средства.

Хуан Маркес: Това са напълно елементарни, положителни хора. Не мислят за парите, а просто ми оказват помощ. В Италия ме подкрепяха доста. В Словения срещнах един превъзходен господин, който ме предложения в дома си, сподели ми тамошния жанр на живот. Вижте, аз се срещам с хората по допустимо най-хубавия метод при тези условия. Например с твоя помощ съм тук и ще се види най-хубавото.

Жонглирането с топка е нещо, което Маркес научава напук.

Хуан Маркес: Бях съвсем на 48 години. Когато бях дребен, един преподавател по физическо образование ми сподели, че в случай че не мога да направя 10 докосвания, в случай че не мога да направя 10, няма да ме пусне на игрището да играя. И по този начин аз в никакъв случай не играх. Минаха 35 години, преди да се науча да жонглирам с топката. Беше  фантастично.

Сега 67 годишният запалянко би трябвало да прекоси със своето колело Турция, Ирак, Кувейт и Саудитска Арабия, преди да дойде по проект в Катар на 20 ноември. 

Хуан Маркес: Турция е доста огромна страна. А в Ирак ми споделиха, че има вътрешни проблеми. В другите страни би трябвало да е по-лесно, само че те имат доста друга просвета. Там мислят по различен метод. Трябва да забележим по какъв начин гледат на моя план, дали ще ме одобряват, тъй като въпреки всичко културите са доста разнообразни. Но всички сме хора.  

Разделяме се с обещанието да се забележим още веднъж в Доха за първия съдийски сигнал на Мондиала, който ще означи и сбъдната фантазия на Хуан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР