Световното първенство по футбол в Катар е напът да се

...
Световното първенство по футбол в Катар е напът да се
Коментари Харесай

Сеп Блатер признава, че Катар е платил за Мондиала през сделка за самолети с френското правителство

Световното състезание по футбол в Катар е напът да се трансформира в един от най-скандалните шампионати в историята въобще на спорта, защото следващите разкрития към шампионата са, че страната-домакин е подкупила членове на ФИФА, с цел да гласоподават в поддръжка на организацията. Това разкрива персонално някогашният президент на федерацията - Сеп Блатер, в новия документален филм на Neftlix - FIFA Uncovered.

Швейцарецът признава, че предварителните му проекти са били Съединени американски щати да поеме щафетата от Русия след шампионата през 2018 година, само че по време на Конгреса през 2010 година развоя на събитията поема сериозен завой.

Блатер хвърля виновността върху тогавашния президент на УЕФА - Мишел Платини, като твърди, че точно той е посредничел сред държавните органи на Катар и Франция за закупуването на френски изтребители на стойност $15 милиарда, като в подмяна Доха желае от Париж да подсигурява триумф на кандидатурата за Мондиала.

Премиерата на FIFA Uncovered ще бъде на 9 ноември и ще чакаме с интерес, с цел да разберем какво още има да каже Сеп Блатер по тематиката в навечерието на самото международно състезание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР