Световното бижу - лондонската кула Биг Бен най-вероятно ще бъде

...
Световното бижу - лондонската кула Биг Бен най-вероятно ще бъде
Коментари Харесай

Най-прочутият символ на Лондон ще бъде с ново име

Световното украшение - лондонската кула Биг Бен най-вероятно ще бъде прекръстена на Elizabet Tower /”Кула Елизабет”/ в чест на Кралицата. Прочутият часовник от 2 години е в ремонт и наподобява като строително скеле, видя нашият човек в английската столица.

Ремонтът на „ Биг Бен” продължава с цялостна мощ и може даже да блесне освежен по-рано от планувания период. Принципно реконструкцията на една от най-големите забележителности на английската столица стартира още през 2017-а и би трябвало да завърши през 2021-а.

Четирите стрелки на оборудването се лъскат, стоманените детайли се пребоядисват, а комплицираните каменни орнаменти се ремонтират. 13-тонният часовник обаче остава на мястото си.

Когато упованията се разминат с действителността – супер нелепи туристически СНИМКИ

Официално кулата с височина от 96 метра се назовава „ Кулата с часовника”, само че е известна в целия свят като „ Биг Бен”, поради звука, издаван от големия часовник. Биг Бен замлъкна през август 2017-а поради ремонта, плануван за цели 4 години напред.

Преди това камбаните прозвучаха по традиция на церемониите за 99-ата годишнина от края на Първата международна война. Кулата обаче отбелязва специфичните мотиви, като Нова година, която по остаряла традиция британците посрещат таман пред огромния часовник.

Лондонската забележителност обаче означи своята 160-годишнина в безмълвие през юли тази година. Уникалната часовникова кула отбелязваше всеки четвърт час съвсем без спиране 157 години.

Сол в косите! Невероятните и безвъзмездни минерални извори на Тоскана

Голямата камбана с тегло 13,7 тона стопира за малко един път поради реновации през 2007 година, а преди този момент през 1983 година и 1985 година Решението за прекъсването на камбаната бе и за да се пази слуха на служащите.

Преди време се разгоряха диспути по въпроса какъв брой време кулата би трябвало да остане тиха. С тишината на Биг Бен не бе съгласна и Тереза Мей. Британският министър-председател даже искаше преразглеждане на решението.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР