Световноизвестният производител на процесори Intel очаква до десет години хората

...
Световноизвестният производител на процесори Intel очаква до десет години хората
Коментари Харесай

След 10 години: управляваме компютрите чрез мозъка си

Световноизвестният производител на процесори Intel чака до 10 години хората да ръководят компютрите без клавиатура и мишка.

За да правят съществени действия като сърфиране в интернет, отваряне на файлове и редактиране на текстове, на бъдещите консуматори на компютъра няма да са им нужни ръце - те ще употребяват силата на мисълта.

 След 10 години: управляваме компютрите посредством мозъка си

За тази цел в човешкия мозък ще бъде вграден микрочип, който ще трансферира информация до компютъра. Intel-експерти са открили, че мозъците на хората теоретично разрешават да се създаде обединен интерфейс за взаимоотношението им непосредствено с компютъра.

Подобни революционни технологии създават освен в Intel. Преди две години група учени от Съединени американски щати и Япония оповестиха за сполучливото тестване на робот, следен от човешки мозък. Почти по едно и също време експерти от Университета в Аризона обявиха, че създават робот, който пък той е в положение да основат робот, които на сходен принцип ръководи пеперуда.

 След 10 години: управляваме компютрите посредством мозъка си

Според един от основните научни сътрудници на Intel Дин Померло новата технология ще ни разрешава с лекост да редактираме текстове. Чрез силата на мисълта съответните интервенции ще се правят доста по-бързо, в сравнение с когато използваме ръцете си.

" Ако преди 20 години някой беше споделил на хората, че един ден ще носят компютрите си на разположение, те щяха да кажат " Ние не се нуждаем от това. Защо ни е? ". А в този момент преносимите компютри са незаменими. Разбира се, на нас, учените ни следва доста работа, само че аз съм сигурен, че имплантирането на чипове в човешкия мозък към този момент не е в областта на фантастиката ", споделя Андрю Чан, вицепрезидент на Intel.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР