Световноизвестният милански оперен театър Ла Скала ще открие предстоящия си

...
Световноизвестният милански оперен театър Ла Скала ще открие предстоящия си
Коментари Харесай

Ла Скала открива сезона с руска опера и Анна Нетребко

Световноизвестният милански оперен спектакъл " Ла Скала " ще открие идния си сезон с съветската опера " Борис Годунов ". Това съобщи шефът Доминик Майер, който пред италианската организация АНСА се разгласи срещу " лова на вещици ", обвързван с военната инвазия на Москва в Украйна, предава в. Сега.

Шедьовърът на Мусоргски ще открие сезона 2022/2023 на 7 декември. В " Борис Годунов " ще пеят съветският бас Илдар Абдразаков и сопраното Анна Денисова, а сънародникът им, тенорът Дмитрий Корчак, ще гостува като солист в " Русалка " на Дворжак. Майер удостовери и че Миланската Скала ще върне в афиша си фамозното съветско сопрано Анна Нетребко, чиито участия бяха свалени от редица оперни подиуми поради нежеланието ѝ да заеме безапелационна позиция срещу войната и Путин. Тя ще пее четири вечери в " Макбет ".

" Аз съм срещу лова на вещици, срещу канселирането на съветски създатели и когато чета Пушкин, не се укривам ", сподели Доминик Майер на конференцията, с която разгласи идните проекти на театъра. На срещата с медиите участва и кметът на Милано Бепе Сала, който акцентира, че изборът на " Борис Годунов " е бил огласен още преди началото на войната. " Операта е шедьовър, уповавам се, че с нея ще успеем да почетем мира ", добави той.

" Ла Скала " бе една от първите културни институции, които отхвърлиха да работят с съветския диригент Валерий Гергиев, откакто той не отговори на апела им да жигосах нахлуването в Украйна. Ръководството на операта обаче побърза да разграничи Гергиев от останалите съветски актьори, акцентирайки поста му на общоприет и артистичен шеф на Мариинския спектакъл в Санкт Петербург и близостта му до Путин. " Той е съвсем културен министър. Отнасяме се към него като към политик ", посочи Майер по този мотив.

Що се отнася до Нетребко, след тримесечната пауза по политически аргументи тя към този момент се завърна точно в " Ла Скала ", където изнесе рецитал на 28 май. Това бе първото ѝ излизане на огромна сцена след началото на войната, напомня уеб сайтът " Площад Славейков ".

Миланската Скала е планувала над 200 представления за сезон 2022/2023 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР