Световноизвестната Айфелова кула затвори врати за обществеността в сряда, отбелязвайки

...
Световноизвестната Айфелова кула затвори врати за обществеността в сряда, отбелязвайки
Коментари Харесай

Световноизвестната Айфелова кула затвори врати заради стачка

Световноизвестната Айфелова кула затвори порти за обществеността в сряда, отбелязвайки исторически миг, защото съответства със стогодишнината от гибелта на нейния основател Гюстав Айфел. Затварянето се дължи на стачка на личния състав, митинг, проведен от синдиката CGT против стила на ръководство на Societe d`Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), оператор на кулата. Тяхната рецензия към метода на ръководство загатна за евентуална злополука, безпокойство, което докара до краткотрайно прекъсване на интервенциите в една от най-емблематичните забележителности на Париж.

Стачката, планувана да съвпадне със знаменателна дата, беше ослепителен контрастност с почитта на френския президент Еманюел Макрон към Гюстав Айфел. Площада към постройката остана отворен, позволявайки на посетителите да вземат участие в честването, въпреки и от разстояние. Най-горният етаж на кулата също ще бъде затворен идващия месец за годишно видоизменение, което в допълнение акцентира продължаващите трудови проблеми в паметника.

Затварянето на Айфеловата кула, която притегля близо седем милиона гости годишно, има обилни последствия. Тъй като три четвърти от тези гости са чужденци, интернационалната известност на тази туристическа атракция е заложена на карта. Посетителите, закупили електронни билети, бяха посъветвани да ревизират имейлите си за актуализации, дребна разтуха за прекратено посещаване.

Продължителността на стачката не е ясна и въздействието й обгръща Олимпийските игри в Париж през 2024 година Айфеловата кула, която нормално посреща към 20 000 гости дневно, трябваше да спре работата си в ден, който имаше историческо значение. Затварянето разкрива надълбоко вкоренените трудови проблеми в паметника и слага въпроси за бъдещето на една от най-големите туристически атракции в света.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР