Световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев заяви, че може да

...
Световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев заяви, че може да
Коментари Харесай

Владимир Илиев: Мога да дам още на биатлона и да подобря резултатите си

Световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев съобщи, че може да даде още на спорта и да усъвършенства резултатите си през идващите една-две години. "Мога да дам още на биатлона. Не съм изтощен. Мога да подобря резултатите си. За идващите една-две години сигурно оставам. Надявам се да съм здрав и да покажа това, което демонстрирах на международното състезание ", сподели Илиев.

Биатлонистът и старши треньорът на националния тим за мъже Николай Захаров бяха наградени надлежно за състезател и треньор номер 1 на месец март в анкетата на спортните редакции. Илиев получава тази премия за повторно след февруари 2016 година.

"Благодаря, че ме уважихте. Благодаря на федерацията и на Министерството на спорта за поддръжката през годината и за помощта, с цел да стигна до този огромен триумф. Може би той не се очакваше, тъй като от началото този сезон ми беше много слаб, само че за мен не беше изненадващо ", сподели Илиев, който взе сребърното отличие в самостоятелната дисциплинираност на 20 км на шампионата на планетата в Йостерсунд (Швеция). Това е първи орден за България при мъжете на шампионат на планетата и идва 21 години след олимпийската купа на Екатерина Дафовска от Нагано 98.
 Владимир Илиев и Николай Захаров - състезател и треньор на месец Март @@@
"Трасето в Йостерсунд ми подхожда, харесва ми като място. Когато има резултати, постоянно е добре. Надявам се да имаме още по-добри класирания в бъдеще. Този сезон имах проблеми със стрелбата най-много поради прекомерно огромното ми предпочитание да изстрелвам с новата пушка. Тренирах прекомерно доста през лятото. Все още нямаме проекти за новия сезон, само че имам сили да вземам участие на всички надпревари ", добави Илиев.

"Не мога да кажа, че се усещам по-специален след медала. няма от какво да е по този начин. Много години съм работил. Успехът е един връх на всичко това. Най-вече съм го постигнал поради мотивацията, която имам, упражнявал съм, постоянно съм гонил задачите си ", съобщи международният вицешампион.
 Исторически триумф за българския мъжки биатлон @@@
"Той беше подготвен за този орден още от 2015 година, само че все нещо малко не му доближаваше. Владимир поставя доста труд и се раздава за целия тим ", разяснява селекционерът на националите Николай Захаров.

България приключва на 11 място в класирането на народи за Световната купа при мъжете и на 19-о място при дамите. Президентът на БФБиатлон Екатерина Дафовска съобщи, че занапред чака доклади за миналия сезон, след което ще бъде направен проект за подготовката през лятото и участията на надпревари през идващия сезон. "Този резултат на Владимир Илиев не е инцидентен. Много съм щастлива, че имаме такова достижение ", сподели Дафовска.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР