Световният туризъм се повиши през юли благодарение на въвеждането на

...
Световният туризъм се повиши през юли благодарение на въвеждането на
Коментари Харесай

Ето кога световният туризъм ще се възстанови напълно

Световният туризъм се увеличи през юли с помощта на въвеждането на имунизации и по-малко ограничавания за пътешестване, само че броят на пътуващите към момента надалеч не доближава равнищата отпреди пандемията, заяви туристическият орган на Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.

Около 54 милиона туристи са минали интернационалните граници през юли, което е най-високата цифра от април 2020 година в първите месеци на коронавирусната рецесия, се споделя в изказване на Световната туристическа организация. Това съставлява нарастване с 58% спрямо равнището, записано през юли 2020 година, само че въпреки всичко е спад от 67% от 164 милиона, регистрирани през юли 2019 година

„ Това усъвършенстване беше подкрепено от повторното отваряне на доста дестинации за интернационалните пътувания, най-много в Европа и Северна и Южна Америка, в комбиниране с напредъка, реализиран при въвеждането на имунизациите против COVID-19, което способства за последователно възобновяване на безвредната подвижност в Европа и други елементи на света ", се споделя в изказването. „ Независимо от това, 2021 година продължава да бъде предизвикателна година за световния туризъм, като интернационалните пътувания са намалели с 80% през януари-юли спрямо 2019 година “, съобщи основаната в Мадрид организация.

През първите седем месеца на годината в Азия и Тихия океан не престават да се следят най-стръмните спадове, със спад от 95 % в интернационалните пътувания, следвани от Близкия изток, където броят им понижава с 82 %, Европа и Африка, които записват спад от 77 %, и Северна и Южна Америка, които поддържат спад от 68 %. Само няколко дребни острова в Карибите, Африка, Азия и Тихия океан, дружно с няколко дребни европейски дестинации са се възстановили и са отчели пристигания покрай или даже по-високи от равнищата преди пандемията.

Испания, която преди пандемията беше втората най-популярна туристическа дестинация в света, през днешния ден съобщи, че е приела 15 милиона туристи през първите осем месеца на годината, което е спад от 4,2% по отношение на същия интервал на предходната година, заяви Националният статистически институт. Данните слагат под подозрение задачата, сложена от испанското държавно управление, да притегли към 45 милиона задгранични гости тази година, към половината от броя през 2019 година „ Истинският рестарт на туризма и изгодите, които той носи, остават недостигнати, защото непоследователните правила и разпореждания и неравномерните равнища на имунизация не престават да въздействат на доверието в пътуванията “, съобщи в изказване ръководителят на Световната туристическа организация Зураб Пололикашвили. Органът на Организация на обединените нации съобщи, че чака да види „ възобновяване “ през 2022 година, макар че световният туризъм не се чака да доближи равнищата отпреди пандемията до 2023 или 2024 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР