Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен започна успешно защитата

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен започна успешно защитата
Коментари Харесай

Макс Верстапен започна сезона във Формула 1 с категорична победа в Бахрейн

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен стартира сполучливо отбраната на своята трета поредна купа, триумфирайки в откриващото съревнование за сезон 2024 - Гран при на Бахрейн.

На пистата " Сахир " нидерландският водач, който започва от първа позиция, не остави никакви шансове на своите противници, като поведе още в самото начало и в нито един миг не изпусна контрола върху конкуренцията, пресичайки финала с задатък от над 20 секунди пред най-близкия си преследвач.

Второто място зае неговият съотборник в екипа на Ред Бул Серхио Перес, който потегли пети, само че със устойчиво каране съумя да си пробие път напред и в последна сметка да финишира тъкмо зад Верстапен.

Последното място на подиума остана за водача на Ферари Карлос Сайнц, който в началните стадии на надпреварата се движеше пети, само че съумя да се оправи с Шарл Льоклер и Джордж Ръсел, с цел да заслужи правото да се качи на почетната стълбичка.



Топ 10 допълниха още Льоклер, Ръсел, Ландо Норис (Макларън), Люис Хамилтън (Мерцедес), Оскар Пиастри (Макларън), както и двамата състезатели на Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строл.

Календарът във Формула 1 продължава с Гран при на Саудитска Арабия в Джеда, като конкуренцията е тъкмо след една седмица - на 9 март и още веднъж ще се организира в събота.

RACE CLASSIFICATION (LAP 57/57)

Verstappen notches career win No. 55
— Formula 1 (@F1)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР