Световният шампион в MotoGP за 2020 година Жоан Мир ще

...
Световният шампион в MotoGP за 2020 година Жоан Мир ще
Коментари Харесай

Японец ще смени Жоан Мир в Гран При на Сан Марино

Световният първенец в MotoGP за 2020 година Жоан Мир ще пропусне идната конкуренция от календара на кралския клас, която ще бъде за Гран При на Сан Марино в края на идната седмица. Причината е тежкото рухване и травмата на глезена, която испанецът получи в предходния старт в Австрия предходната неделя.

Мир загуби сцепление в своята задна гума още в четвъртия завой на съревнование на „ Ред Бул Ринг “, след което моторът му го изхвърли и той се приземи тежко в зоната за сигурност. Още в часовете след конкуренцията стана ясно, че Мир е получил контузия на десния гален, а спомагателните проучвания на идващия ден разкриха, че става дума за счупена костица.
 Жоан Мир пропуща старта на “Мизано ” Жоан Мир пропуща старта на “Мизано ”
Тъй като сред стартовете в Австрия и Сан Марино има повече от 10 дни пауза, от Сузуки бяха принудени да намерят заместител на Мир за конкуренцията на „ Мизано “. Принципно първи избор на японския отбор ще бъде неговият тестови водач Силван Жинтоли.

Световният супербайк първенец за 2014 година обаче също е контузен, след рухването си по време на „ 8-те часа на Сузука “. Така шефовете на Сузуки бяха принудени да се спрат на различен от водачите си в Световния шампионат за зидръжливост, а точно японеца Казуки Уатанабе.

„ На първо място желая да пожелая на Жоан бързо възобновяване от травмата, която той претърпя. Той е страховит водач и се надявам да се върне на пистата допустимо най-скоро.

„ Бях доста удовлетворен, че получих позвъняването да го сменя на „ Мизано “, ще бъде ужасно да подкарам мотор от MotoGP на тази писта. Ще дам най-хубавото от себе си, с цел да се показва добре и да се отблагодаря уместно на тима за този късмет, който ми даде “, сподели Уатанабе.

За него това ще бъде дебют в MotoGP и завръщане в кервана на международния шампионат за първи път от 2010 година насам, когато той взе участие в четири старта от клас Moto2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР