Световният шампион с Германия Бастиан Швайнщайгер обяви края на активната

...
Световният шампион с Германия Бастиан Швайнщайгер обяви края на активната
Коментари Харесай

Бастиан Швайнщайгер сложи край

Световният първенец с Германия Бастиан Швайнщайгер разгласи края на дейната си футболна кариера. През последните три сезона полузащитникът бе част от американския " Чикаго Файър ", който обаче не съумя да се класира за плейофите в МЛС и по този начин халфът завърши своите 17 години измежду най-хубавите в света.

Снимка: Getty Images

" Скъпи почитатели, пристигна времето да сложа завършек на дейната ми кариера. Това ще се случи в края на този сезон. Бих желал да благодаря както на вас, по този начин и на тимовете ми " Байерн " Мюнхен, " Манчестър Юнайтед ", " Чикаго Файър " и националния отбор на Германия. Вие направихте това необикновено преживяване действителност. Разбира се, бих желал също по този начин да благодаря на брачната половинка си Ана Иванович и моето семейство за тяхната поддръжка. Донякъде се усещам носталгично, като се сбогувам с дейния спорт, само че пък в това време чакам с неспокойствие новите провокации. Ще остана правилен на футбола. Големи благодарности за времето, което прекарахме дружно. В сърцето ми постоянно ще има място за вас!

Ваш, Басти. ".

През 2002 година 18-годишният Швайнщайгер става част от мъжкия тим на " Байерн " Мюнхен. За 13-те си сезона при баварците, той печели осем трофеи на Бундеслигата и седем Купи на Германия. Най-големият му триумф на клубно равнище е триумфът в Шампионската лига през 2013-а, когато на финала в Лондон " Байерн " побеждава " Борусия " Дортмунд с 2:1.

Халфът е част от националния тим на Германия сред 2004 и 2016 година Има 121 мача и 24 гола. Само четирима футболисти имат повече мачове с Маншафта от него - Лотар Матеус (150), Мирослав Клозе (137) и Лукас Подолски (130).

Снимка: Getty Images

Швайнщайгер играе за Германия на три международни шампионати - 2006, 2010 и 2014, и на четири европейски шампионата - 2004, 2008, 2012 и 2016.

Той е международен първенец с Германия от 2014 година Бастиан Швайнщайгер към този момент има покана да работи в националния тим.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР