Световният шампион с Аржентина Лионел Меси няма да пътува с

...
Световният шампион с Аржентина Лионел Меси няма да пътува с
Коментари Харесай

Завръщането в игра на Лео Меси за ПСЖ се отлага

Световният първенец с Аржентина Лионел Меси няма да пътува с Пари Сен Жермен за срещата от шампионата за Купата на Франция с непретенциозния отбор на Шатору довечера. 35-годишният футболист, седемкратен притежател на „ Златната топка “, възобнови тренировки във Франция едвам в сряда, откакто отпразнува уместно международната купа, извоювана преди три седмици. Старши треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие загатна, че нападателят може да играе в идващия мач на тима за състезание на 11 януари, сряда, при семейството на Анже на „ Парк де Пренс “.

„ Искаме той да си почине и да прекара време със фамилията си, сигурно няма да играе на следващия ден (петък). Разговарях с него и се надяваме всичко да е тъкмо, с цел да се завърне за идващия мач “, разяснява Галтие на конференцията си.

Наставникът прикани още почитателите на парижани да обезпечат на аржентинеца топло посрещане, без значение от основната му роля при успеха над Франция във финала на Световното.

„ Това е Лионел Меси и ние сме късметлии да го имаме в състава. Така че се надявам, че нашите почитатели ще отпразнуват завръщането му “.

Килиан Мбапе и Неймар също няма да играят в петък, като френският нападател е в отмора, до момента в който бразилецът има проблем в глезена.

„ Бяхме възнамерявали да дадем на Неймар известно време за цялостно възобновяване от травмата, получена на Мондиала, и това ще се случи в този интервал “, сподели още треньорът на ПСЖ.

Неймар получи контузията в откриващия мач против Сърбия, само че се разписа при успеха над Южна Корея на 1/8-финалите и по-късно против Хърватия в последните осем, когато Селесао отпадна след дузпи.

„ Не се тормозя за Неймар, той още тъгува за Световното, само че виждам, че е изцяло предан на нас “, добави Галтие, споделяйки още, че гостуването на третодивизионния Шатору ще бъде добра опция да даде късмет на някои от играчите, които по-рядко попадат в стартовия състав.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР