Световният шампион по снукър Марк Уилямс продължава похода си към

...
Световният шампион по снукър Марк Уилямс продължава похода си към
Коментари Харесай

Класически сблъсък в 4 кръг на Шампионата на Обединеното кралство

Световният първенец по снукър Марк Уилямс продължава похода си към реализирането на задачата да завоюва двете най-ценни трофеи в джентълменския спорт в границите на една календарна година. Уелския змей съкруши с 6:3 Нопон Сенкам и се класира за четвъртия кръг на Шампионата на Обединеното кралство, като ще се изправи против Стивън Магуайър в сряда или четвъртък.



След като направи оптимален брейк на българска земя във второто издание на “Winbet снукър реванш” против Джон Хигинс в Пловдив, Уилямс наподобява във възходяща форма. Той през този сезон стигна до купата в World Open, само че защото се бе отдал на развлечения и бе понамалил тренировките си, не можа да се класира даже за четвъртфиналите на идващите четири ранкинг шампионата в календара.

Тайландецът Сенкам стартира срещата със сенчъри брейк от 119 точки, само че Уилямс завоюва идващите четири фрейма със серии от 54, 72 и 112. Нопон се върна в мача и понижи изоставането си до 3:4, само че Уелския змей сграбчи идната партия, а в оказалата се последна девета направи почистване от последната алена.

Стивън Магуайър заслужи наличието си в четвъртия кръг след победа с 6:3 над Алистър Картър с топ брейкове от 62, 77, 73 и 77. Опитният шотландец продължава положителното си показване през сезона, като има на сметката си полуфинали в Рига Мастърс и Откритото състезание на Англия. Победата му също усъвършенства възможностите му да откри място в “Мастърс”-а през януари.

Марк Уилямс води на Стивън Магуайър със 7:6 победи, само че пък шотландецът има преимущество в извоюваните фреймове посред им - 47:43. За последно Уелския змей отстрани противника си с 4:3 на 1/16-финалите в Откритото състезание на Шотландия през 2016 година, а това ще бъде трети техен конфликт в Йорк. През 2007 на 1/4-финалите Магуайър отстранява Уилямс с 9:5, а във втори кръг през 2014-а още веднъж той е победител с 6:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР