Световният шампион Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на

...
Световният шампион Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на
Коментари Харесай

Верстапен над всички в Гран при на Унгария, нов провал на Ферари

Световният първенец Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран при на Унгария, 13-ти кръг от сезона във Формула 1. Пилотът на Ред бул победи на пистата " Хунгароринг ", макар че започва едвам 10-ти на решетката, а в един миг се завъртя на пистата, само че продължи. Уеспехът е осми за Верстапен от началото на сезона и 28-ми в неговата кариера.

Победата пристигна и с помощта на следващия неуспех на Ферари. От Скудерията не съумяха да пласират нито един водач на подиума - Карлос Сайнц приключи четвърти, а Шарл Льоклер едвам шести. От Скудерията направиха неприятни стратегически решения с потреблението на най-твърдите гуми, с които колите им въобще не работеха и това ги остави отвън битката за първото място. За съпоставяне техните съперници от Ред Бул и Мерцедес по този начин и не минаха през хард и използваха единствено софт и медиум, което бе показателно.

На подиума до Верстапен се качиха водачите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, който потегли от полпозишън. Точки в конкуренцията взеха още Серхио Перес, Ландо Норис, Фернандо Алонсо, Естебан Окон и Себастиан Фетел.

Със извоюваните точки в Унгария Верстапен се откъсва с 80 пред Льоклер в генералното класиране, откакто водачът на " Ферари " взе едвам осем в конкуренцията. Сайнц е трети при водачите на 83 точки зад международния първенец.

Сега следва 4-седмична пауза, като борбата ще бъде възобновена с Гран При на Белгия на 28-и август, първото от 3 следващи съревнования, като по-късно следват Нидерландия и Италия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР