Световният шампион Макс Верстапен даде най-бързо време в третата свободна

...
Световният шампион Макс Верстапен даде най-бързо време в третата свободна
Коментари Харесай

Верстапен най-бърз и в третата свободна тренировка преди Гран при на Испания

Световният първенец Макс Верстапен даде най-бързо време в третата свободна подготовка преди надпреварата за Голямата премия на Испания във Формула 1.

Нидерландският водач на " Ред Бул " завъртя най-бърза обиколка за 1 минута и 13.664 секунди, като с това си достижение той завоюва всяка от трите извършени тренировки и е любимец за полпозишън в идната по-късно през днешния ден подготовка.

Верстапен не бе изключително усложнен и от дъжда, който се изсипа над пистата в Барселона, въпреки че към половин час от тренировката бе загубен заради неприятното време. Първо Логан Сарджънт от отбора на Уилямс се заби в защитната стена, което докара до червени знамена и прекъсване за десетина минути. След това още към 20 минути тимовете не изваждаха болидите си от гаража поради неприятното време.

Все отново второто място в подготвителната сесия остана за съотборника на Верстапен Серхио Перес. Мексиканецът изостана на 0.250 секунди от най-бързото време. Трети резултат реализира седемкратният международен първенец Люис Хамилтън с Мерцедес. Британецът завъртя единствено девет обиколки и остана на 0.408 секунди от Ферстапен.

Четвърто и пето време записаха испанците Карлос Сайнс-младши (Ферари) и Фернандо Алонсо (Астън Мартин), а шести остана британецът Джордж Ръсел (Мерцедес. 

Квалификацията за място на стартовата решетка стартира в 17:00 часа българско време, а същинското съревнование е в неделя.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР