Световният шампион Германия победи драматично Швеция с 2:1 в мач

...
Световният шампион Германия победи драматично Швеция с 2:1 в мач
Коментари Харесай

Шампионът в жив! Кроос донесе инфарктна победа на 10 от Германия

Световният първенец Германия победи трагично Швеция с 2:1 в мач от група " F " на Мондиал 2018. Така Бундестимът, който приключи мача с човек по-малко поради червен картон на Джером Боатенг, се измъкна от доста тежка обстановка. Германците бяха напът да отпаднат от шампионата, само че стигнаха до скъпия триумф с хубав гол на Тони Кроос в 95-ата минута.
На живо: Германия - Швеция Всичко или нищо за Бундестима
Тимът на Йоахим Льов доминираше в първият половин час, само че по този начин и не съумя да пробие дисциплинираната шведска защита. Стигна се до 32-ата минута, когато Тойвонен се измъкна от Рюдигер и трансферира технично стража Нойер, давайки задатък на скандинавците.

Малко преди почивката Клаесон пък получи прекрасен пас отдясно, само че се забави и в последна сметка шутът му бе блокиран от Йонас Хектор.

Бундестимът стартира стремително второто полувреме и изравни още в 48-ата минута. Кроос пусна към Вернер по лявото крило, а той подаде към точката на дузпата. Там Ройс изпревари Аугустинсон и преодоля Олсен - 1:1.

В 56-ата минута Хектор стреля мощно от отдалеченост, само че стражът Олсен бе на висота. Четири минути по-късно Ройс пропусна от чиста позиция, откакто получи пас по земя от Кимих.

Впоследствие Швеция напълно се затвори и Германия мъчно създаваше рискове пред вратата на " тре кронур ". Задачата на Бундестима се усложни в 82-ата минута, когато централният бранител Джером Боатенг получи втори жълт, респективно червен картон.

Въпреки че останаха с 10 души, германците имаха златен късмет да измъкнат успеха. В 88-ата минута Марио Гомес бе оставен непокрит в наказателното поле, само че от 5-6 метра стреля с глава право във вратаря Олсен.

Дълбоко в добавеното време обаче Тони Кроос матира стража на Швеция с феноменално осъществяване - 2:1 и международният първенец оцеля... най-малко към този момент.

stat1
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР