Световният шампион Франция е сред големите фаворити за спечелването на

...
Световният шампион Франция е сред големите фаворити за спечелването на
Коментари Харесай

Франция атакува европейския връх със синове на имигранти

Световният първенец Франция е измежду огромните любимци за спечелването на европейско състезание по футбол. " Петлите " разполагат с доста положителни и класни футболисти, които са жадни за още доста титли.

Заради пандемията от COVID-19 УЕФА утвърди всяка една страна да разполага с по 26 играчи за шампионата на Стария континент, вместо с по 23.

От целия тим на Франция едвам 15,4% са чистокръвните французи, или едвам четирима футболисти. Останалите 22-ма са с африкански корени или пък са пристигнали в страната от нейни някогашни колонии.

Четиримата с напълно френски генезис са Бенжамен Павар, Клеман Лангле, Адриен Рабио и Лео Дюбоа.

Капитанът Юго Лорис е роден в Ница, само че татко му има каталунски корени. Завърналият се в националният тим за първи път от 2015 година Карим Бензема е роден във френският град Лион, само че е с алжирски генезис.

And they’re not done yet...
— French Team (@FrenchTeam)

Един от най-вълнуващите футболисти в последните три сезона - Килиан Мбапе, е с майка от Алжир и татко от Камерун.

Нападателят на " Барселона " Антоан Гризман също по този начин не е породист французин. Бащата му произлиза от немско семейство. Първоначално фамилното му име се е изписвало " Грисман ", преди да се промени на " Гризман ".

Родителите на отбранителните халфове Н'Голо Канте и Муса Сисоко са имигранти от Мали.

— French Team (@FrenchTeam)
Родителите на Пол Погба са гвинейски мюсюлмани. Те живели живели в Конакри преди раждането на Пол.

Роденият в Марсилия през 1996 година бранител на " Байерн " Мюнхен " Люка Ернандес е с испански генезис, само че с помощта на своя татко Жан-Франсоа, който е някогашен футболист, той пази цветовете на " петлите ".

Рафаел Ксавие Варан е от Лил, само че корените му са от Мартиника - задморско притежание на Франция със статут на район и департамент.

Централният бранител на ПСЖ Преснел Кимпембе е роден в Бомон сюр Оаз. Баща му е от Конго, а майка му от Хаити.

Франция стана европейски вицешампион на домашното си състезание през 2016 година, само че в този момент тимът на Дидие Дешан се е утремил към последната крачка. Като част от подготовката си шампионата на Стария континент, който стартира на 11 юни, " петлите " ще изиграят контрола с България на 8 юни.

Франция попадна във допустимо най-тежката група за европейското състезание, където ще се изправи против сегашния първенец Португалия, Германия и Унгария.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР