Световният рекордьор в спринта на 100 и на 200 метра

...
Световният рекордьор в спринта на 100 и на 200 метра
Коментари Харесай

Юсейн Болт подписа с Мамелъди, бившия отбор на Стоичков

Световният рекордьор в спринта на 100 и на 200 метра в леката атлетика Юсейн Болт е подписал контракт с Мамелъди Съндаунс. Това е някогашният клуб на Христо Стоичков, където той работи с пресаташето с забавното име Путко Мафани. Южноафриканците потвърдиха, че ямайският спринтьор ще бъде публично показан скоро.

31-годишният международен и олимпийски първенец на 100 и 200 метра от дълго време има мераци да се опитва на футболния терен. През годините той неведнъж се е предложил на обичаните си Манчестър Юнайтед и Борусия (Дортмунд), като даже изкара проби в немския футболен клуб, с който имат общ спонсор в лицето на концерна за спортна екипировка “Пума ”.
Интересен факт е, че името на отбора от Претория в превод значи Залязващите слънца, тъй че и от тази позиция Светкавицата си е подбрал точния тим. Мамелъди са няколко пъти първенци на Черния континент и играят срещите си на 30 000 стадион.
През януари Юсейн Болт се включи и в една от тренировките на Мамелъди и управлението на тима явно е останало впечатлено от качествата му.

“Футболът в никакъв случай няма да бъде същият ”, написаха от клуба в “Туитър ”, публикувайки фотография на Юсейн Болт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР