Световният рекордьор в маратона Келвин Киптум е загинал в автомобилна

...
Световният рекордьор в маратона Келвин Киптум е загинал в автомобилна
Коментари Харесай

Световният рекордьор в маратона загина при автомобилна катастрофа

Световният рекордьор в маратона Келвин Киптум е умрял в автомобилна злополука в неделя в родната си страна Кения, заяви World Athletics.
Прочетете още
Заедно с него е умрял и треньорът му Жерве Хакизимана.

24-годишният Киптум бе едно от най-обещаващите имена в леката атлетика и мнозина предричаха, че той ще стане първият човек, бягал под два часа на маратон. Очаквания това да се случи имаше още тази пролет за маратона в Ротердам.

През декември 2022 Киптум завоюва маратона във Валенсия с време от 2 часа, 1 минута и 53 секунди в дебютното си тичане на 42 километра. През октомври предходната година той сложи сегашния международен връх от 2:00:35 часа, печелейки маратона на Чикаго.

Според полицейския отчет, Киптум карал колата си дружно с треньора и една жена покрай селото, в което е роден, когато се случил случаят.

Атлетът изгубил надзор върху автомобила, отклонил се от пътя в канавка, изминавайки към 60 метра по нея, преди да се блъсне в огромно дърво.

Келвин Киптум и Жерве Хакизимана са починали на място, само че дамата, 24-годишната Шарън Чепкуруй Косгей Кеийо е оживяла, само че има съществени контузии и е откарана в локална болница.

" Шокирани сме и сме доста натъжени от ужасяващите вести за гибелта на Келвин Киптум и неговия треньор Жерве Хакизимана. Той е необикновен спортист, който оставя необикновено завещание. Той ще ни липсва доста ", съобщи президентът на Световната атлетика Себастиан Коу.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР